06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram
Icoon facebook

Het herinnerings-doe-boek

Herinnerings-doe-boek Marieke de Boer

"Ik heb het Herinnerings-doe-boek ontvangen, enorm bedankt! Ik heb direct al een groot deel bekeken en gelezen en vind het zo ontzettend mooi! Krijg er kippenvel van, nu al zonder dat dochterlief er in bladert. Het zal wat tranen opwekken, maar wat is dit goed! Dank je wel voor het maken van dit mooie boek!" zegt moeder Astrid.

 

Het doe-boek dat jouw kind helpt verdriet te verwerken

Ben jij ook op zoek naar een boek dat je kind helpt het verdriet om een geliefd persoon te verwerken? Of is er misschien een opa/oma zeer ernstig ziek en wil je graag in eenvoudige kindertaal uitleggen wat overlijden, begraven en cremeren is? Ik kan me ook voorstellen dat je het samen met je kind moeilijk vindt om invulling te geven aan verjaardagen en feestdagen. Hoe ga je daarmee om? En met al die emoties die erbij komen kijken? 

Herkenbare vragen? Dan verdient jouw kind dit Herinnerings-doe-boek! 

En mocht jouw kind moeite hebben met lezen: dit boek is voorzien van het speciale dyslexie-lettertype! Dat maakt het lezen lekker makkelijk.

Ja natuurlijk gun ik mijn kind dit Herinnerings-doe-boek!

 

Hoe kan het boek bestellen en wat kost het? 

Het boek kost 34,95 euro. Via het contactformulier kun je mij jouw naam en adresgegevens doorgeven. Vermeld dan s.v.p. in het laatste veld dat je graag een boek wilt bestellen.
Je ontvangt van mij een bevestigingsmail met een factuur. Zodra het bedrag is bijgeschreven, wordt jouw boek zo spoedig mogelijk verzonden. De verzendkosten bedragen 5,95 euro en dan komt het boek in een degelijke kartonnen envelop naar je toe. 

Ook voor jou als volwassene een waardevol boek

Uit ervaring blijkt dat het boek niet alleen voor kinderen, maar ook voor (jong) volwassenen een fijn boek is om alsnog je herinneringen aan een geliefd persoon in te verzamelen. Heb je misschien foto's of andere dingen die nu ergens verspreid liggen? Bundel ze en maak je eigen waardevolle Herinneringsboek... 

Workshops "Colorjournaling your memories" & "Creatief herinneren" 

Lijkt het je fijn om een creatief begin te maken in jouw eigen Herinnerings-doe-boek? Laten we dat dan samen doen tijdens een workshop, ik help je op weg en geef je alle inspiratie! Deze workshops zijn voor volwassenen én voor kinderen. Lees er hier alles over en wie weet zien we elkaar? 

Lees hier enkele recensies

Een opa vertelt: "Ik gaf mijn beide kleinkinderen ieder een boek toen hun oma overleed. Dat is alweer even een tijdje terug en wat is het boek vol geworden en intensief gebruikt! Er is in getekend, geplakt en gekladderd, ieder op hun eigen manier. Ze vonden het geweldig en nog steeds pakken ze het erbij. Gewoon omdat ze het dan even nodig hebben of om te bekijken wat ze gemaakt hebben. Het heeft hen zeker geholpen in verdrietige tijden en nog lang daarna". 

Recensie Daan Westerink, journalist, verlies- en rouwdeskundige en auteur van meerdere rouwboeken: 
"Wat Marieke's boek zo bijzonder maakt, is dat ze de jonge lezer heel veel ruimte geeft. Je kunt een tekening maken en iets opschrijven en plakken. Maar het hoeft niet. Daarnaast stelt ze kinderen gerust door bijvoorbeeld te vertellen dat het heel normaal is dat je het ene moment heel verdrietig bent en dat je vervolgens weer heel vrolijk kunt zijn. Het boek past bovendien erg goed in de serie scheur- en doe-boeken die niet netjes hoeven te blijven. Het gaat om het doen, niet om het mooiste resultaat. 
De Boer stelt zich nergens in het boek op als de deskundige die vertelt hoe je dat moet doen, omgaan met de dood.  Ze vertelt heel losjes over zware onderwerpen en over haar eigen gevoelens en maakt het onderwerp nergens zwaarder dan nodig is. Daarmee laat ze zien dat heel veel emoties normaal zijn als je iemand verliest". 
Lees hier Daan's gehele recensie over mijn boek.


"Dankjewel voor je mooie boek! Ik heb het vanmorgen ontvangen en wilde er vanavond in gaan lezen, maar ik kon het niet laten om toch al te beginnen. Je leest het in één adem uit. Heel leuk geschreven. Vanavond geef ik het mijn dochter cadeau en ik weet nu al dat ik haar daar heel blij mee maak" aldus moeder Marian. 

"Met aandacht je boek gelezen. Wat een diep doordachte en warme teksten met prachtige tekeningen. Heel veel bewondering voor dit mooie werkstuk. We wensen je veel succes" aldus mevrouw en meneer Teusink. 

Over het Herinnerings-doe-boek

Het boek is geschreven in kindertaal met een speciaal dyslexie-lettertype en telt 144 pagina's. Het is ingebonden, heeft een rode linnen rug en een hardcover. Er is veel te lezen, maar vooral veel te tekenen/schrijven. Een echt doe-boek dat mooi wordt door alles wat erin zal komen te staan. Een welkome ondersteuning op ieder moment in het rouwproces. 

"Kinderen zouden niet zo jong al het verdriet van verlies moeten kennen. Maar áls het dan toch gebeurt, welke ouder weet dan hoe je daarmee omgaat? Dit boek helpt je kind op een bijzondere manier om het verdriet bespreekbaar te maken en een plek te geven" aldus Loes Grooters (van Overtuigende teksten) die de eindredactie van het boek verzorgde. 
 

Om een indruk te krijgen, volgt hieronder de inhoudsopgave: 

1) Speciaal voor jou
2) Wat is de dood?
3) Wat wordt er allemaal geregeld als iemand dood is?
4) Wat gebeurt er na de dood?
5) Jouw nieuwe leven en alle gevoelens die daarbij horen
6) Probeer van de verdriet-dagen samen herinner-dagen te maken 
7) Fijne ideeën voor het slapengaan en om rustig de dag te beginnen 
8) De laatste bladzijde 
9) Over Marieke
Twee bijlagen: de boekenlegger en de deurhanger

"Het was op de dag nadat ik het boek bij je gekocht had en mijn twee kinderen kwamen er samen mee naar mij toe. Ik moest het voorlezen en mocht niet meer stoppen. Ze wilden gewoon alles weten, ook de onderwerpen die ik zelf best lastig vind over de dood, cremeren en begraven. Zij vonden het daarentegen helemaal niet lastig of vreemd, maar juist heel gewoon. Het boek heeft voor hen veel antwoorden gegeven op vragen die ze onbewust in hun hoofd hadden" aldus moeder Irene.

"Niek heeft veel steun aan het boek en heeft het zelfs al meegenomen naar school" aldus een vader. 

Werk jij met kinderen of ben je nauw met hen verbonden? 

Uit enthousiaste reacties blijkt dat het boek ook voor opa's en oma's, leerkrachten, (kinder-)therapeuten/coaches, gastouders, uitvaartverzorgers en maatschappelijk werkers waardevol is. Omdat het een fijne ondersteuning is om de juiste woorden in kindertaal te vinden over bijvoorbeeld de dood, begraven en cremeren.  Maar ook biedt het je onder andere fijne tools om het kind een troostende tekenoefening te geven of om op een gelijkwaardige manier samen te praten over emoties en hoe je hiermee om kunt gaan. 

"Op dit boek hebben kinderen gewacht ;) want hier hebben zij behoefte aan! Een boek vol duidelijke verhalen. Je bent niets uit de weg gegaan, echt alles is beschreven en dat is erg mooi, Marieke." schrijft een therapeut. 

"Mijn dochter is erg blij met het boek en wilde er gelijk mee aan de slag. Mijn andere dochter heeft het even uitgeleend aan haar oma. Ze willen allebei hun eigen boek" aldus een moeder die dacht dat beide dochters samen wilden doen met één boek.... Het zal een herinneringsboek worden over hun opa die overleden is. 

Ja, ik bestel ook graag het Herinnerings-doe-boek! 

Interactieve lezing "Licht op je verdriet"

Ben je als school, instantie, gastouderbureau, kinderopvang, uitvaartonderneming of anderzijds geïnteresseerd in het boek? En daarbij ook hoe je dit in je werk in kunt zetten op een eenvoudige manier? Laat het mij weten, ik vertel graag hoe ik jullie door middel van een interactieve lezing, training of workshop kan helpen! 

Het boek in de media