06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Het Herinnerings-doe-boek

Herinneringsdoeboek, rouwverwerking kinderen, tekenen, doeboek, rouw, marieke de boer

"Ik heb het Herinnerings-doe-boek ontvangen, enorm bedankt! Ik heb direct al een groot deel bekeken en gelezen en vind het zo ontzettend mooi! Krijg er kippenvel van, nu al zonder dat dochterlief er in bladert. Het zal wat tranen opwekken, maar wat is dit goed! Dank je wel voor het maken van dit mooie boek!" zegt moeder Astrid.

 

Joehoe! Het Herinnerings-doe-boek is toe aan de 4e druk!

Het boek heeft al vele kinderen mogen helpen om verdriet spelenderwijs te verwerken en hen te ondersteunen in het rouwproces. Dat er zòveel vraag naar zou zijn had ik niet kunnen dromen, ik voel me enorm dankbaar en blij! Ook op scholen, dagopvangcentra en bij kindercoaches/therapeuten heeft het boek haar weg mogen vinden, echt te gek!

Dus ja, we zijn toe aan de 4e druk, hoera! Deze zal naar verwachting eind november/begin december 2020 verschijnen.

Ik geef het boek in eigen beheer uit via mijn eigen uitgeverij en werk zodoende met pre-orders. Jij kunt jouw Herinnerings-doe-boek dus nu al bestellen, zodat ik de 4e druk kan realiseren. En als dank voor jouw bestelling heb ik 2 mega gave bonussen voor jou!

 

Pre-order nù mijn boek en ontvang 2 mega gave BONUSSEN van ruim 100 euro!

Ja, dat lees je goed ;) Ik heb 2 mega gave BONUSSEN van ruim 100 euro voor jou als jij één van de eerste 30 boeken bestelt:

1) een waardevoll telefonisch adviesgesprek* t.w.v. € 97,00 van 30 minuten die we na jouw bestelling gelijk al kunnen plannen.

2) een setje met drie Liefs-voor-jou kaarten t.w.v. € 5,25 die je bij je boek ontvangt.

 

Ja te gek Marieke, ik bestel gelijk het Herinnerings-doe-boek en ontvang graag de bonussen!

 

Wat moet je doen?

►Vul je email, naam en adresgegevens in in het Contactformulier en zet bij opmerkingenveld "bestelling boek"

►Je ontvangt van mij zsm een bevestigingsmail met factuur

►Na ontvangst van jouw betaling plannen we het gratis adviesgesprek van 30 minuten

 

Wat kost het Herinnerings-doe-boek?

Het boek kost € 34,95 en de verzendkosten zijn € 6,95. Verzending gaat via PostNL met Track & Trace.

 

Voel jij je ook machteloos omdat je kind verdriet heeft?

Zou je hem of haar dolgraag  willen helpen, maar weet je niet hoe? Stop dan met zoeken en bestel het Herinnerings-doe-boek! Dit boek helpt jouw kind antwoorden te vinden op allerlei vragen, hoe het met boze, bange en vooral verdrietige buien om kan gaan en biedt heel veel ruimte om te tekenen, schrijven, knippen en plakken. Herinneringen worden spelenderwijs levend gehouden. Zo wordt het boek mooi door alles wat jouw kind erin maakt en zorgt het ervoor dat het een leven lang doorgebladerd en gekoesterd zal worden...

Het boek biedt troost, ik neem je kind als het ware mee aan de hand van het ene hoofdstuk naar het andere.

 

"Ik hoop dat je binnenkort in alle boekenwinkels te vinden bent, want ieder kind zou door jou aan de hand genomen moeten worden bij het moeilijke afscheid nemen! Ik ben zo blij dat ik per ongeluk op jouw boek kwam, dank!" aldus een moeder

 

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar om samen te lezen en van alles te tekenen, knippen en plakken.
Kinderen vanaf een jaar of 7 kunnen dit prima alleen doen. Tevens zit het boordevol praktische tips waar je in het dagelijk leven echt iets aan hebt. Hierbij is ook aan jou als ouder, therapeut, coach, leerkracht of gastouder gedacht.

En mocht je kind moeite hebben met lezen: dit boek is voorzien van het speciale dyslexie-lettertype. Dat maakt het lezen lekker makkelijk!

 

"Prachtig dat jij zoiets moois hebt kunnen maken en er zoveel mensen mee helpt" aldus een moeder.

 

Kijk, dit zijn de hoofdstukken: 

1) Speciaal voor jou - inleiding
2) Wat is de dood? - uitgebreide uitleg met voorbeelden.
3) Wat wordt er allemaal geregeld als iemand dood is? - alles beschreven vanaf de overlijdensdag tot en met de dag van de uitvaart. Tevens uitgebreide uitleg over begraven en cremeren, zo bereid je je kind op een eenvoudige en eerlijke manier voor op wat komen gaat. Allemaal in kindertaal.
4) Wat gebeurt er na de dood? - waar blijven wij als we dood zijn?
5) Jouw nieuwe leven en alle gevoelens die daarbij horen - zo geef je je nieuwe leven weer vorm, met aandacht voor al je gevoelens.
6) Probeer van de verdriet-dagen samen herinner-dagen te maken - praktische tips hoe je om kunt gaan met bijvoorbeeld verjaardagen en feestdagen.
7) Fijne ideeën voor het slapengaan en om rustig de dag te beginnen - voor rust in het hoofd van je kind.
8) De laatste bladzijde - een lief woord van mij voor jou.
9) Over Marieke

Twee bijlagen: de boekenlegger en de deurhanger - om zelf te maken!

Hardcover - 144 pagina's in kleur met mooie kwaliteit papier om op te kleuren en schrijven (daar heb ik het speciaal op geselecteerd!)

 

GRATIS voor jou!

Speciaal voor jou en je kind: download alvast GRATIS hoofdstuk 6 uit het Herinnerings-doe-boek! In dit hoofdstuk neem ik je mee hoe je van Verdrietdagen samen Herinnerdagen kunt maken. Omdat een verjaardag, overlijdensdag, Moederdag, Vaderdag en allerlei feestdagen extra moeilijk voor jullie kunnen zijn.

Je vindt dit hoofdstuk helemaal onderaan deze pagina!

 

Nog meer gratis voor jou! 

  • Drie troostende kleurplaten maakte ik speciaal voor jouw kind
  • De hartenkaart om een mooie herinnering in te tekenen of te schrijven
     

Scroll helemaal naar onderen op deze pagina en download ze gratis. Veel teken- en knutselplezier!

 

Ook voor jou als volwassene een waardevol boek

Uit ervaring blijkt inmiddels dat het boek niet alleen voor kinderen, maar ook voor (jong) volwassenen een fijn boek is om alsnog je herinneringen aan een geliefd persoon in te verzamelen. Heb je misschien foto's of andere dingen die nu ergens verspreid liggen? Bundel ze en maak je eigen waardevolle Herinneringsboek...

 

Lees hier enkele recensies

Een opa vertelt: "Ik gaf mijn beide kleinkinderen ieder een boek toen hun oma overleed. Dat is alweer even een tijdje terug en wat is het boek vol geworden en intensief gebruikt! Er is in getekend, geplakt en gekladderd, ieder op hun eigen manier. Ze vonden het geweldig en nog steeds pakken ze het erbij. Gewoon omdat ze het dan even nodig hebben of om te bekijken wat ze gemaakt hebben. Het heeft hen zeker geholpen in verdrietige tijden en nog lang daarna". 

Recensie Daan Westerink, journalist, verlies- en rouwdeskundige en auteur van meerdere rouwboeken: 
"Wat Marieke's boek zo bijzonder maakt, is dat ze de jonge lezer heel veel ruimte geeft. Je kunt een tekening maken en iets opschrijven en plakken. Maar het hoeft niet. Daarnaast stelt ze kinderen gerust door bijvoorbeeld te vertellen dat het heel normaal is dat je het ene moment heel verdrietig bent en dat je vervolgens weer heel vrolijk kunt zijn. Het boek past bovendien erg goed in de serie scheur- en doe-boeken die niet netjes hoeven te blijven. Het gaat om het doen, niet om het mooiste resultaat. 
De Boer stelt zich nergens in het boek op als de deskundige die vertelt hoe je dat moet doen, omgaan met de dood.  Ze vertelt heel losjes over zware onderwerpen en over haar eigen gevoelens en maakt het onderwerp nergens zwaarder dan nodig is. Daarmee laat ze zien dat heel veel emoties normaal zijn als je iemand verliest". 
Lees hier Daan's gehele recensie over mijn boek.


"Dankjewel voor je mooie boek! Ik heb het vanmorgen ontvangen en wilde er vanavond in gaan lezen, maar ik kon het niet laten om toch al te beginnen. Je leest het in één adem uit. Heel leuk geschreven. Vanavond geef ik het mijn dochter cadeau en ik weet nu al dat ik haar daar heel blij mee maak" aldus moeder Marian. 

"Met aandacht je boek gelezen. Wat een diep doordachte en warme teksten met prachtige tekeningen. Heel veel bewondering voor dit mooie werkstuk. We wensen je veel succes" aldus mevrouw en meneer Teusink.

"Kinderen zouden niet zo jong al het verdriet van verlies moeten kennen. Maar áls het dan toch gebeurt, welke ouder weet dan hoe je daarmee omgaat? Dit boek helpt je kind op een bijzondere manier om het verdriet bespreekbaar te maken en een plek te geven" aldus Loes Grooters (van Overtuigende teksten) die de eindredactie van het boek verzorgde.

"Het was op de dag nadat ik het boek bij je gekocht had en mijn twee kinderen kwamen er samen mee naar mij toe. Ik moest het voorlezen en mocht niet meer stoppen. Ze wilden gewoon alles weten, ook de onderwerpen die ik zelf best lastig vind over de dood, cremeren en begraven. Zij vonden het daarentegen helemaal niet lastig of vreemd, maar juist heel gewoon. Het boek heeft voor hen veel antwoorden gegeven op vragen die ze onbewust in hun hoofd hadden" aldus moeder Irene.

"Niek heeft veel steun aan het boek en heeft het zelfs al meegenomen naar school" aldus een vader. 

 

Werk jij met kinderen of ben je nauw met hen verbonden? 

Uit enthousiaste reacties blijkt dat het boek ook voor opa's en oma's, leerkrachten, (kinder-)therapeuten/coaches, gastouders, uitvaartverzorgers en maatschappelijk werkers waardevol is. Omdat het een fijne ondersteuning is om de juiste woorden in kindertaal te vinden over bijvoorbeeld de dood, begraven en cremeren.  Maar ook biedt het je onder andere fijne tools om het kind een troostende tekenoefening te geven of om op een gelijkwaardige manier samen te praten over emoties en hoe je hiermee om kunt gaan. 

"Op dit boek hebben kinderen gewacht ;) want hier hebben zij behoefte aan! Een boek vol duidelijke verhalen. Je bent niets uit de weg gegaan, echt alles is beschreven en dat is erg mooi, Marieke." schrijft een therapeut. 

"Mijn dochter is erg blij met het boek en wilde er gelijk mee aan de slag. Mijn andere dochter heeft het even uitgeleend aan haar oma. Ze willen allebei hun eigen boek" aldus een moeder die dacht dat beide dochters samen wilden doen met één boek.... Het zal een herinneringsboek worden over hun opa die overleden is. 

 

Ja, ik bestel ook graag het Herinnerings-doe-boek! 

 

Interactieve lezing "Licht op je verdriet"

Ben je als school, instantie, gastouderbureau, kinderopvang, uitvaartonderneming of anderzijds geïnteresseerd in het boek? En daarbij ook hoe je dit in je werk in kunt zetten op een eenvoudige manier? Laat het mij weten, ik vertel graag hoe ik jullie door middel van een interactieve lezing, training of workshop kan helpen!

 

Het boek in de media

 

* het adviesgesprek twv € 97,00 die je als bonus bij je bestelling van het Herinnerings-doe-boek ontvangt, is op geen enkele andere wijze inwisselbaar of in contanten retour te ontvangen. Het kan dus ook niet in mindering worden gebracht of 'geruild' worden voor een gesprek/consult/sessie of welke andere vorm van dienstverlening die ik bied als je kiest voor een traject. Het is een telefonisch adviesgesprek van 30 minuten dat ik cadeau geef.