06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Het Herinnerings-doe-boek

herinneringsdoeboek, herinneren, boek, kinderboek, dolboek, rouwverwerking kind, rouw en verlies, kindertherapie, gezinstherapie, verdriet verwerken, rouwverwerking, enschede, hengelo, oldenzaal, twente

"Ik heb het Herinnerings-doe-boek ontvangen, enorm bedankt! Ik heb direct al een groot deel bekeken en gelezen en vind het zo ontzettend mooi! Krijg er kippenvel van, nu al zonder dat dochterlief er in bladert. Het zal wat tranen opwekken, maar wat is dit goed! Dank je wel voor het maken van dit mooie boek!" zegt moeder Astrid.

 

Joehoe! Het Herinnerings-doe-boek is toe aan de 4e druk!

Het boek heeft inmiddels al honderden kinderen mogen helpen om verdriet spelenderwijs te verwerken en hen te ondersteunen in het rouwproces. Dat er zòveel vraag naar zou zijn had ik niet kunnen dromen, ik voel me enorm dankbaar en blij! Ook op scholen, dagopvangcentra en bij kindercoaches/therapeuten wordt het boek gebruikt, echt te gek!

Dus ja, we zijn toe aan de 4e druk, hoera! En deze is net in maart 2021 verschenen.  

Ik geef het boek in eigen beheer uit via mijn eigen uitgeverij en jij kunt jouw Herinnerings-doe-boek hier bij mij bestellen.

 

Bestel nù mijn boek en ontvang een leuk cadeautje! 

Als jij het boek bestelt, geef ik jou er een leuk cadeautje bij: een setje met drie Liefs-voor-jou kaarten t.w.v. € 5,25.

 

Ja Marieke, ik bestel graag het Herinnerings-doe-boek bij jou!

 

Wat moet je doen?

►Vul je email, naam en adresgegevens in in het Contactformulier en zet bij opmerkingenveld "bestelling boek"

►Je ontvangt van mij een bevestigingsmail met factuur

►Na ontvangst van jouw betaling gaat jouw boek zo spoedig mogelijk mooi en goed ingepakt op de post

 

Wat kost het Herinnerings-doe-boek?

Het boek kost € 34,95 en de verzendkosten zijn € 6,95. Verzending gaat via PostNL met Track & Trace.

 

Liever samen in het boek aan de slag?

Dat kan! Ik heb een training ontwikkeld om bij mij in de praktijk te volgen als online programma Ik herinner jou met liefde deze zomer. Beiden zijn een zomereditie, omdat je in de rust en het niks moeten een lieve overledene extra kunt missen. Dan is een liefdevol steuntje in de rug voor jouw kind erg fijn. Maar ook heel fijn om na de zomer mee te starten ;) 

 

Met dit boek neem ik jouw kind aan de hand mee en... 

► vertel ik precies wat er gebeurt vanaf de dag van overlijden tot en met de dag van de uitvaart, zodat je kind alles begrijpt en op een fijne manier afscheid kan nemen 

► weet jouw kind wie een uitvaartverzorger is, wat diegene doet en hoe jouw kind bij deze dagen spelenderwijs betrokken kan worden 

► begrijpt je kind dat een aula een logeerhuis is waar de lieve overledene is en

► leg ik nog veel meer 'moeilijke' woorden uit, zodat alles helemaal helder is

► vertel ik alles over een crematie en begrafenis en hoe zo'n dag eruit kan zien zodat je kind weet wat het kan verwachten

► help ik je kind op weg om zijn of haar draai te vinden in het 'nieuwe' leven zonder de lieve overledene

► vertel ik dat je naast verdrietige buien ook bang en boos kunt zijn en dat dat komt omdat je iemand heel erg mist  

► help ik je kind met fijne tekenoefeningen hoe je omgaat met al die emoties 

► hoe je kind weer plezier kan ervaren naast het verdriet en dat dat heel normaal is als het elkaar afwisselt 

► help ik je kind met fijne ideeën voor het slapengaan om de dag los te laten en een vol verdrietig hoofd leeg te maken

► leer ik je kind hoe het rustig en ontspannen de dag kan beginnen

► help ik hoe je van verdrietdagen (zoals verjaardagen, feestdagen, overlijdensdagen..) samen herinnerdagen kunt maken 

Dit alles en nog veel meer vind je in het boek terug, waarbij In ieder hoofdstuk heel veel ruimte is waarin ik je kind met speelse tekenoefeningen en opdrachten stap voor stap op weg help. 

PLUS: twee bijlagen > de boekenlegger en de deurhanger - om zelf te maken!

 

Voor wie is het boek geschikt?

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar om samen te lezen en van alles te tekenen, knippen en plakken.
Kinderen vanaf een jaar of 7 kunnen dit prima alleen doen. Tevens zit het boordevol praktische tips waar je in het dagelijk leven echt iets aan hebt. Hierbij is ook aan jou als ouder, therapeut, coach, leerkracht of gastouder gedacht.

Er is geen maximumleeftijd ;) want zo zijn er kinderen en jongeren, ook van het voortgezet onderwijs, die veel aan het boek hebben gehad. Ook is het boek al aan vele volwassenen verkocht die graag alsnog herinneringen van een lieve overledene wilden vastleggen, erover gingen schrijven en bewaarde foto's en knipsels/kaarten in het boek wilden bewaren. 

 

Praktische informatie

► Hardcover met 144 pagina's in kleur met mooie kwaliteit papier om op te kleuren en schrijven, daar heb ik het natuurlijk speciaal op geselecteerd!

► Ieder hoofdstuk heeft zijn eigen kleur met eigen oefeningen en tekenopdrachten die je kind kan maken. 

► Je hoeft niks "op volgorde" te maken: je kind kan met datgene aan de slag waar het op dat moment behoefte aan heeft

► Het boek wordt mooi door alles wat je kind erin tekent, schrijft en plakt: er is dus vooral heel veel ruimte voor alles wat je kind maakt. Zo is het spelenderwijs een ondersteuning in het rouwproces. 
Goed om te weten; het is geen prentenboek, maar dus echt een doe-boek. 

► Lettertype: mocht je kind moeite hebben met lezen: dit boek is voorzien van het speciale dyslexie-lettertype. Dat maakt het lezen lekker makkelijk!

► Prijs:€ 34,95 euro incl. 9% btw

► Verzendkosten: € 6,95 euro via PostNL met Track & Trace, zorgvuldig verpakt in een stevige kartonnen envelop. 

 

 

Voel jij je ook machteloos omdat je kind verdriet heeft?

Zou je hem of haar dolgraag  willen helpen, maar weet je niet hoe? Stop dan met zoeken en bestel het Herinnerings-doe-boek! Dit boek helpt jouw kind antwoorden te vinden op allerlei vragen, hoe het met boze, bange en vooral verdrietige buien om kan gaan en biedt heel veel ruimte om te tekenen, schrijven, knippen en plakken. Herinneringen worden spelenderwijs levend gehouden. Zo wordt het boek mooi door alles wat jouw kind erin maakt en zorgt het ervoor dat het een leven lang doorgebladerd en gekoesterd zal worden...

Het boek biedt troost en houvast; ik neem je kind aan de hand mee van het ene hoofdstuk naar het andere. 

 

Wist je trouwens dat ik je kind ook online kan begeleiden bij het Herinnerings-doe-boek? Lees er hier meer over! 

 

"Ik hoop dat je binnenkort in alle boekenwinkels te vinden bent, want ieder kind zou door jou aan de hand genomen moeten worden bij het moeilijke afscheid nemen! Ik ben zo blij dat ik per ongeluk op jouw boek kwam, dank!" aldus een moeder

 

"Prachtig dat jij zoiets moois hebt kunnen maken en er zoveel mensen mee helpt" aldus een moeder.

 

Benieuwd naar een hoofdstuk en hoe dat eruit ziet? 

Speciaal voor jou en je kind: download alvast GRATIS hoofdstuk 6 uit het Herinnerings-doe-boek! In dit hoofdstuk neem ik je mee hoe je van Verdrietdagen samen Herinnerdagen kunt maken. Omdat een verjaardag, overlijdensdag, Moederdag, Vaderdag en allerlei feestdagen extra moeilijk voor jullie kunnen zijn.

Je vindt dit hoofdstuk helemaal onderaan deze pagina! Zo heb je alvast een idee hoe het boek eruit ziet qua lay-out en lettertype. 

Ook kun je de link van You Tube volgen waarin ik werd geïnterviewd door het visuele radioprogramma 1Twente Vandaag waarin ik vertel over het boek en er delen uit voorlees en laat zien. 

 

Nog meer gratis voor jou! 

  • Drie troostende kleurplaten maakte ik speciaal voor jouw kind
  • De hartenkaart om een mooie herinnering in te tekenen of te schrijven
     

Scroll helemaal naar onderen op deze pagina en download ze gratis. Veel teken- en knutselplezier!

 

Ook voor jou als volwassene een waardevol boek

Uit ervaring blijkt inmiddels dat het boek niet alleen voor kinderen, maar ook voor (jong) volwassenen een fijn boek is om alsnog je herinneringen aan een geliefd persoon in te verzamelen. Heb je misschien foto's of andere dingen die nu ergens verspreid liggen? Bundel ze en maak je eigen waardevolle Herinneringsboek...

 

Lees hier enkele recensies

Een opa vertelt: "Ik gaf mijn beide kleinkinderen ieder een boek toen hun oma overleed. Dat is alweer even een tijdje terug en wat is het boek vol geworden en intensief gebruikt! Er is in getekend, geplakt en gekladderd, ieder op hun eigen manier. Ze vonden het geweldig en nog steeds pakken ze het erbij. Gewoon omdat ze het dan even nodig hebben of om te bekijken wat ze gemaakt hebben. Het heeft hen zeker geholpen in verdrietige tijden en nog lang daarna". 

Recensie Daan Westerink, journalist, verlies- en rouwdeskundige en auteur van meerdere rouwboeken: 
"Wat Marieke's boek zo bijzonder maakt, is dat ze de jonge lezer heel veel ruimte geeft. Je kunt een tekening maken en iets opschrijven en plakken. Maar het hoeft niet. Daarnaast stelt ze kinderen gerust door bijvoorbeeld te vertellen dat het heel normaal is dat je het ene moment heel verdrietig bent en dat je vervolgens weer heel vrolijk kunt zijn. Het boek past bovendien erg goed in de serie scheur- en doe-boeken die niet netjes hoeven te blijven. Het gaat om het doen, niet om het mooiste resultaat. 
De Boer stelt zich nergens in het boek op als de deskundige die vertelt hoe je dat moet doen, omgaan met de dood.  Ze vertelt heel losjes over zware onderwerpen en over haar eigen gevoelens en maakt het onderwerp nergens zwaarder dan nodig is. Daarmee laat ze zien dat heel veel emoties normaal zijn als je iemand verliest". 
Lees hier Daan's gehele recensie over mijn boek.


"Dankjewel voor je mooie boek! Ik heb het vanmorgen ontvangen en wilde er vanavond in gaan lezen, maar ik kon het niet laten om toch al te beginnen. Je leest het in één adem uit. Heel leuk geschreven. Vanavond geef ik het mijn dochter cadeau en ik weet nu al dat ik haar daar heel blij mee maak" aldus moeder Marian. 

"Met aandacht je boek gelezen. Wat een diep doordachte en warme teksten met prachtige tekeningen. Heel veel bewondering voor dit mooie werkstuk. We wensen je veel succes" aldus mevrouw en meneer Teusink.

"Kinderen zouden niet zo jong al het verdriet van verlies moeten kennen. Maar áls het dan toch gebeurt, welke ouder weet dan hoe je daarmee omgaat? Dit boek helpt je kind op een bijzondere manier om het verdriet bespreekbaar te maken en een plek te geven" aldus Loes Grooters (van Overtuigende teksten) die de eindredactie van het boek verzorgde.

"Het was op de dag nadat ik het boek bij je gekocht had en mijn twee kinderen kwamen er samen mee naar mij toe. Ik moest het voorlezen en mocht niet meer stoppen. Ze wilden gewoon alles weten, ook de onderwerpen die ik zelf best lastig vind over de dood, cremeren en begraven. Zij vonden het daarentegen helemaal niet lastig of vreemd, maar juist heel gewoon. Het boek heeft voor hen veel antwoorden gegeven op vragen die ze onbewust in hun hoofd hadden" aldus moeder Irene.

"Niek heeft veel steun aan het boek en heeft het zelfs al meegenomen naar school" aldus een vader. 

 

Sta jij voor de klas? Of ben Ben je (kinder)coach, therapeut, maatschappelijk werker of anderzijds nauw met kinderen verbonden? 

Uit enthousiaste reacties blijkt dat het boek ook voor leerkrachten, (kinder-)therapeuten/coaches, gastouders, uitvaartverzorgers en maatschappelijk werkers waardevol is. Omdat het een fijne ondersteuning is om de juiste woorden in kindertaal te vinden over bijvoorbeeld de dood, begraven en cremeren.  Maar ook biedt het je onder andere fijne tools om het kind een troostende tekenoefening te geven of om op een gelijkwaardige manier samen te praten over emoties en hoe je hiermee om kunt gaan. 

"Op dit boek hebben kinderen gewacht ;) want hier hebben zij behoefte aan! Een boek vol duidelijke verhalen. Je bent niets uit de weg gegaan, echt alles is beschreven en dat is erg mooi, Marieke." schrijft een therapeut. 

"Mijn dochter is erg blij met het boek en wilde er gelijk mee aan de slag. Mijn andere dochter heeft het even uitgeleend aan haar oma. Ze willen allebei hun eigen boek" aldus een moeder die dacht dat beide dochters samen wilden doen met één boek.... Het zal een herinneringsboek worden over hun opa die overleden is. 

"Ik ben heel erg blij dat het boek reeds door een collega was aangeschaft en zodoende al in onze bibliotheek stond. Ik hoefde er dus niet naar op zoek, dat was heel fijn en kon ik er gelijk mee aan de slag. Ik heb er veel uit voorgelezen aan de groep. Over bijvoorbeeld begraven en cremeren want heel eerlijk: dit schud ik ook niet zomaar even uit mijn mouw. Zeker niet omdat ik zelf best emotioneel kon zijn omdat ik zo dichtbij mijn overleden collega stond. Zowel de groep als ik misten haar enorm, het boek voelde absoluut als een houvast in die periode. Ik heb er met de leerlingen ook fijne tekenoefeningen uitgehaald. Die werkten heel troostend en verbindend." aldus een leerkracht wiens collega overleed met wie hij een duo-baan had en zodoende er ineens alleen voor stond in de klas. 

 

Ja, ik bestel ook graag het Herinnerings-doe-boek! 

 

Interactieve lezing "Licht op je verdriet"

Ben je als school, instantie, gastouderbureau, kinderopvang, uitvaartonderneming of anderzijds geïnteresseerd in het boek? En daarbij ook hoe je dit in je werk in kunt zetten op een eenvoudige manier? Laat het mij weten, ik vertel graag hoe ik jullie door middel van een interactieve lezing, training of workshop kan helpen!

 

Het boek in de media klik hier om meer te lezen

Wil je mij over het boek horen vertellen? Klik dan op onderstaande You Tube link om er meer over te weten!