06 - 236 68 530

Reacties kinderen, ouders en collega's

Collega therapeut

Het is heel fijn om met Marieke samen te werken. Een hele fijne collega-therapeut. Marieke is een liefdevolle warme vrouw en voelt de kinderen die bij haar komen heel goed aan. Ze voelen zich dan ook meteen veilig en op hun gemak bij haar. Hierdoor is ze op een mooie rustgevende en vertrouwde manier in staat precies aan te reiken wat de kinderen nodig hebben.

Marieke is heel kundig in haar werk en met haar tekentherapie weet ze niet alleen het kind, maar het hele gezin te helpen. 

Hopelijk mag je nog lang door gaan met je mooie werk, Marieke. Jij kan zoveel betekenen voor veel mensen die te maken hebben met het verlies van een dierbare.
Veel liefs voor jou Marieke, 
Els

Dit zeggen kinderen over Marieke

Lief, aardig, leuk, rustig, gezellig. 
"Eigenlijk is alles hier leuk bij jou" en "Ik vind het fijn bij jou". 

Dit zeggen ouders over Marieke

Betrokken, meedenkend, nooit oordelend, rustig, hartelijk, enthousiast, oprechte interesse.

Een groepsleerkracht

"Marieke de Boer heeft onze school en mij als groepsleerkracht begeleid tijdens de periode dat een leerling van onze school en uit mijn klas is overleden. Ik heb deze begeleiding als erg prettig ervaren. Op een moment dat er zoiets verdrietigs gebeurt, wil je alles als leerkracht en school vooral zo goed mogelijk doen voor de andere kinderen in de klas. Mijn angst was vooral om dingen te vergeten in dit vroege rouwproces of dingen verkeerd aan te pakken. Het gaf ontzettend veel rust dat er iemand was die meer ervaring heeft op dit gebied en wist wat er nodig is voor de kinderen. Juist toen bleek dat je al veel van deze dingen deed of had gedaan. De manier waarop ze met ideeën kwam en inging op de behoeftes van de school en de leerlingen was erg respectvol. Je had het gevoel dat er iemand was met expertise die je kon ondersteunen zonder zichzelf op te dringen. Ik ben nog steeds erg blij dat we deze begeleiding hebben gehad." Recensie van een groepsleerkracht.

Een jongen

"Sinds ik bij jou ben huil ik veel minder" zegt een jongen na 4 sessies tekentherapie i.v.m. de scheiding van zijn ouders.

Een jongen van 8 jaar

"Marieke geeft tenminste fijne tips waar ik echt iets aan heb".

Een meisje van 10 jaar

"Ik slaap na één keer bij Marieke te zijn geweest al veel beter! Eerst wilde ik niet naar haar toe, maar ik ben zo blij dat mijn ouders toch met mij naar Marieke zijn gegaan. Ik besloot namelijk toch om eens bij haar te gaan kijken en ik vond het superleuk en fijn. Ik vraag telkens aan mijn moeder wanneer ik weer naar Vlinder je mee toe mag en tel dan de nachten af..." Dit meisje maakte van heel dichtbij het plotselinge overlijden mee van een goede vriendin. 

Een meisje van 7 jaar

"Mam, wil je Marieke weer bellen, ik wil graag weer een keer bij haar tekenen"

Een moeder

"Marieke heeft voor mijn zoon echt het verschil mogen maken"

Een moeder

"Op het moment dat mijn dochtertje wist dat ze naar jou toe zou gaan om te tekenen, was er al een verandering merkbaar. Ik zag haar duidelijk opfleuren, zo had ik haar in weken niet gezien"

Pagina's