06 - 236 68 530

Liefde is overal

rouw en verlies, kindertherapie, gezinstherapie, verdriet verwerken, vlinder je mee, marieke de boer, jij en je kind, enschede, hengelo, oldenzaal, twente

Hoe was jouw Valentijnsdag, ben je nog verwend of was je misschien vooral zelf de Valentijn? Ik vind het toch stiekem altijd weer leuk! En dat zit voor mij in de simpelste dingen. Een kaartje, een appje, een kleine verrassing. Gewoon om te laten weten dat je aan elkaar denkt. Hoe leuk is dat? .

Ik vind dat superleuk en dus verraste ik alle kinderen bij de tekenlessen met een rose confettikoek (ze noemen ze inmiddels een feestkoek ;) en een hartenkaartje. Ja, natuurlijk ook zij die kwamen bij de therapie. Voor het jongetje dat in korte tijd beide grootouders verloor, had ik hartenkoekjes en een Valentijns-ik-denk-aan-jou kaartje geschreven.

Met hem verliep de sessie trouwens anders dan gepland. Moeder bleef bij ons zitten en samen hadden we het over het gemis en verlies dat ze beiden ervaarden. En zo kwam spontaan het idee dat ze beiden een hartenkaart gingen maken. Met ranja en een cappuccino erbij deelden zij de mooiste herinneringen bij deze therapiesessie. Zo gingen ze samen naar huis met hun hartenkaart! .

Het kindje dat met zijn moeder helemaal uit Friesland komt en 2 uur rijdt (ja echt waar, ik voel me dankbaar!) kreeg een kaartje met een setje fineliners. Van hen kreeg ik Friese Dûmkes, hoe lief! En dan te weten dat ik echt dol ben op Friesland! Dus ja, ook op de dûmkes ;) .

Het zijn kleine dingen, maar dat is het mooiste denk ik. Met manlief ging ik ‘s avonds uit eten en zaterdag trakteerde ik mijn ouders op koffie met wat lekkers bij een gezellig restaurant. Wat hebben we genoten!

Beide uitjes om samen het leven te vieren. Omdat we heel goed beseffen dat er nog zoveel is om blij en dankbaar voor te zijn.
Oja, deze hartensteen vond ik op het strand in Denemarken, mooi hè? Liefde is overal...

16 februari 2020