06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Maak met krassen een tekening

Krastekening Vlinder je mee

Zoals beloofd, ook vandaag weer een "do it yourself" om samen met je kind te maken. Het is alweer de tweede week van de Kerstvakantie, gaat voor jou de tijd ook zo snel? En,  nog wat geknutseld of getekend de afgelopen dagen? Wie weet wel de andere DIY's gezien hier op de site of op Facebook...

Nu iets eenvoudigs: maak met krassen een tekening. Vooral voor kleine kinderen erg leuk om te doen, maar zeker weten dat de wat grotere kinderen het ook superleuk vinden! Het is zo grappig juist door alleen te krassen iets tevoorschijn te laten komen. Soms een uitdaging, maar het gaat vooral om het plezier. 

Je hebt papier en kleurpotloden nodig, meer niet ;).

Begin eenvoudig en hou het lekker simpel. Teken dus geen lijntjes (nee nee, ook niet met grijs potlood) maar begin gelijk met krassen. Ik ben in deze tekening begonnen met de sterren: van smal in de punt breed naar onderen toe, weer smal, breed etcetera. Misschien is het makkelijker om met de maan te beginnen? Doe dat dan vooral. Daarna de zon erbij, hoezo niet, op papier kan immers alles. Dat maakt het leuk!

Als laatste heb ik het engeltje op de maan getekend: haar vleugels, haar haar, haar lijfje, haar schoentjes en zelfs haar wangetjes zijn ook gemaakt door krasbewegingen. Haar jurk en de details in haar gezicht zijn "gewoon" getekend.

Wees niet te streng voor jou en je kind, maak er een leuke, ontspannen tekenoefening van en onthoud: alles kan op papier ;) 
Veel plezier samen en tot morgen bij de volgende DIY! 

27 december 2015