06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Mis ze niet: tips voor een leuke krokusvakantie!

Kindertherapie Enschede

Hier in het oosten van Nederland is de krokusvakantie begonnen en we zitten alweer op de helft van deze week, wat gaat de tijd toch snel hè. 

De kinderen zijn lekker vrij en wie weet jij ook? Misschien ben je wel op vakantie naar de sneeuw of geniet je thuis samen van deze vrije dagen? Als dat laatste het geval is, dan heb ik nog wat leuke tips ;) Het weer werkt niet echt mee om buiten wat te ondernemen helaas, dus wie weet kun je nog wat inspiratie gebruiken om binnen te doen. 

Maak een memory-spel

Dit heb je nodig: 
een paar A4-blaadjes, liniaal, kleurpotloden en een schaar.
Zo maak je het: 
> verdeel met de liniaal de A4-blaadjes in allemaal gelijke vierkantjes en knip ze uit. Tip: gebruik de breedte van de liniaal, dan heb je mooi allemaal gelijke stukken en hoef je niets uit te meten. Leg de liniaal eerst horizontaal en trek een lijn erboven en eronder. Doe dan verticaal hetzelfde.
> deel de vierkantjes uit en teken telkens 2 gelijke afbeeldingen. 
Idee: bedenk een thema zoals bijvoorbeeld dieren, eten, bloemen etc. 

Maak een fantasie-dier

Dit heb je nodig:
A4-blaadjes en kleurpotloden 
Zo maak je het:
> iedereen tekent op zijn eigen blaadje een kop van een fantasie-dier inclusief ogen, neus en mond
> geef dan je tekening door en teken op de tekening die je krijgt een lijf eronder met poten 
> geef dan de tekening nog een keer door en teken daarop de omgeving 
> geef dan de tekening terug naar de eerste persoon die de kop heeft gemaakt. Je hebt dan je eigen tekening terug en kleur deze in.

Nog een paar leuke ideeën:

> maak van een ochtend of middag iets speciaals: laat je kind bedenken wat hij of zij wil doen en ga dat dan ook samen doen (als dat natuurlijk binnen jouw grenzen ligt). Het kan heel simpel zijn: samen met Lego spelen, een spelletje doen, koekjes bakken, bij de treinen gaan kijken, binnen picknicken... Uit verhalen van gezinnen die dit iedere vakantie doen weet ik: succes gegarandeerd!
> laat je kind de lunch of het avondeten bedenken en ga daarvoor samen boodschappen doen. En ja, natuurlijk is het het leukst om het ook samen klaar te maken. Eet smakelijk alvast! 

Wat je ook gaat doen: maak er wat moois van samen! 

20 februari 2017