06 - 236 68 530

Tekentip voor ontspanning

Het kan soms een hele drukte zijn in je gezin. Er moet van alles gebeuren; je rijdt taxi van school naar sport, zwemles, de supermarkt... Soms wil je even een me-time momentje, hoe doe je dat?

Tekenen is ontspanning voor veel kinderen en wie weet ook voor jou als ouder. Daarom hier een fijne tekentip voor een moment van ontspanning.

Wat heb je nodig:

  • kleurpotloden
  • papier 

 

Kies als eerste bij voorkeur een donkere kleur. Teken met deze kleur van buiten naar binnen een spiraal, liefst van zo groot mogelijk naar het punt in het midden op de tekening.

Kies dan allerlei verschillende kleuren en kleur hiermee de spiraal van buiten naar binnen helemaal in. Alsof je het weggetje van buiten naar binnen inkleurt. Gebruik je fantasie en maak er een kleurige tekening van. Het gaat overigens niet om het resultaat, maar juist om het gevoel van rust als je van buiten naar binnen tekent wat de nodige ontspanning geeft, heerlijk!
Deze tekenoefening kan op tal van drukke momenten worden ingezet: tot rust komen uit school, net voor het avond-eten of voor het naar bed gaan. En wie weet kun jij nog wel meer momenten bedenken ;).

Het kan heel fijn zijn dit samen in stilte of met een zacht muziekje op de achtergrond te doen. Afleiding zoals tv of veel geluiden is niet prettig voor je kind omdat je dan de rust niet echt ervaart. Afijn, ik wens jullie veel plezier! 

PS merk je dat jouw kind meer rust en ontspanning nodig heeft omdat het vol zit van allerlei prikkels? Kijk dan eens bij de Training Teken & Relax voor (hoog)gevoelige kinderen! Wie weet ook iets voor jouw kind?

 

14 maart 2019