06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Gezinsbegeleiding voor jou en je kind

rouw en verlies, kindertherapie, gezinstherapie, verdriet verwerken, jij en je kind, enschede, hengelo, oldenzaal, twente

Voor wie?

Dit is absoluut het meest mooie en waardevolle programma dat ik je met heel mijn hart aanbied. Vanuit mijn expertise en eigen rouw- en verlieservaring deel ik met alle liefde mijn ervaringen en dat wat mij geholpen heeft met jou en je kind. Ik kan mij erg goed inleven in hetgeen jullie meemaken, dat maakt de begeleiding heel vertrouwd.

Deze begeleiding is speciaal voor jou en je kind als jullie in je gezin of naaste familie een overlijden hebben meegemaakt of als er ziekte is in jullie gezin. Het maakt hierbij niet uit of dit kort geleden gebeurd is of een aantal jaren geleden. Ik weet maar al te goed hoe het voelt om iemand erg te missen en hoe fijn het is om ondersteuning te krijgen. Om te voelen dat je er niet alleen voor staat en daarom mag je een aantal maanden rekenen op mijn liefdevolle aandacht en support. Voor jou én je kind. Spelenderwijs en creatief, precies op de manier zoals het mij ook geholpen heeft. Dat deel ik graag met jullie, zodat je samen lichter, met nieuwe kracht, energie en plezier verder kunt!

Uit ervaring mag ik zeggen dat zowel de kinderen als ouders die bij mij zijn geweest, zich gauw op hun gemak voelen en mijn intuïtieve, betrokken ondersteuning als fijn ervaren. 

 

Herken je dit?

Jullie maken samen een moeilijke periode mee in jullie leven, maar wie weet is het al even geleden. Er is iemand erg ziek of een geliefd persoon is er niet meer en die wordt ontzettend gemist. Jullie hebben ieder je eigen verdriet en je hebt het gevoel dat je niet meer echt grip hebt op het leven. Vooral de dagelijkse dingen gaan op de automatische piloot, je valt van de ene dag in de andere. En dat geldt ook voor je kind. Je doet ontzettend je best om alles draaiende te houden en het toch leuk te maken. Maar wat vergt het toch veel energie van jou. Je vindt het lastig om je eigen verdriet niet aan je kind te laten zien, want je weet dat je kind het al moeilijk genoeg heeft. Al merk je dat soms niet en lijkt hij of zij er ogenschijnlijk wel “goed doorheen te komen”.

Al deze gevoelens en gedachten komen niet per sé kort na een overlijden voor. Zelf jaren erna kunnen jullie hier samen nog tegenaan lopen. Het is goed hier alsnog aandacht aan te besteden als je je zorgen maakt.

 

Als jij dit herkent, dan is het dit Super Exclusief Programma iets voor jou en je kind

 

Wat is het resultaat?

Ik help jullie samen bij het accepteren van de situatie, hoe je ermee omgaat en het beter kunnen verwoorden van jullie gevoelens. Zo zal je kind ook naar jou toe meer kunnen aangeven hoe het zich voelt, zodat je daar op in kunt spelen en er voor elkaar kunt zijn. Maar omgekeerd geldt dit ook.

Daarbij is er alle aandacht voor jouw vragen en waar jij tegenaan loopt. Ik help je daar stap voor stap mee op weg, in het tempo dat jij fijn vindt. We hebben aandacht voor kleine en grote dingen, voor dagen waar je tegenop ziet en bij dagen waarbij je het liefst in je bed zou blijven liggen. Ik leer je om ze aan te kunnen, zodat je hier sterk doorheen komt samen.

De therapie is er vooral ook op gericht om samen weer plezier te kunnen hebben, ontdekken wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Dat geeft jullie kracht! En ja, natuurlijk ruime we (opgekropte) tranen opruimen. Want zo is er weer ruimte in jullie hart voor leuke dingen en samen weer te kunnen genieten en je nog meer verbonden te voelen.

 

"Wat ben ik blij dat ik met mijn zoontje dit Samen Sterk programma bij jou heb gevolgd. Ik weet dat ik zelf best veel kan, maar wat we samen bij jou bereikt hebben, dat was mij zeker niet gelukt. Ik vond het erg prettig en ook mijn zoontje vond het fijn bij jou. Het gaat zowel thuis als op school veel beter, daar ben ik zó gelukkig mee!" aldus een moeder wiens man overleed.

   

  We kunnen geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken. Zo is er weer ruimte in het hart voor plezier en leuke dingen!

   

  Benieuwd naar meer recensies en ervaringen van kinderen en ouders? Lees ze hier.

   

  Lijkt deze liefdevolle begeleiding jou een goed idee?

  Kom dan gratis en verblijvend kennismaken samen met je kind. Altijd fijn om elkaar eerst even te zien.
  Maak hier een afspraak of bel mij even.

   

  Zo ziet het half jaar programma eruit
   

  • Persoonlijk intakegesprek: Hiermee begin ik graag met jou om te horen wat er is gebeurd, waar je zorgen om hebt en wat je wensen zijn voor jou en je kind. Desgewenst kan het gesprek bij jou thuis plaatsvinden.
    
  • 5 Kindertherapie-sessies: Om samen ons doel te kunnen bereiken, zullen we in eerste instantie uitgaan van minimaal 5 sessies. Om een goed beeld te krijgen wat er speelt, is de 1e sessie 45 minuten. De volgende sessies zijn 35 minuten, inclusief 5 minuten samen met jou en je kind napraten. Hij of zij krijgt een tekenmap met tekenboek mee om alles te bewaren en tips te onthouden die jullie thuis toe kunnen passen.
    
  • 2 tussentijdse Telefonische Consulten: omdat het is fijn elkaar te spreken en jullie maximaal te ondersteunen
    
  • 2 Ouder & Kind Therapiesessies: een verbindingssessie Form Heart to Heart met jullie tweetjes à 45 minuten
    
  • 2 Persoonlijke oudergesprekken: om jou te ondersteunen met alles waar je tegenaan loopt - volop praktische handvatten voor thuis 
    
  • Contact met de leerkracht: uit ervaring weet ik dat het superfijn is als je kind ook op school alle ondersteuning en begrip krijgt
    
  • Liefdevolle Creatieve Herinnerworkshop: voor je kind tezamen met andere kinderen
    
  • Persoonlijk eindgesprek: dit gesprek plannen we als afronding van het programma en zal zo'n 60 minuten duren. Desgewenst kan het gesprek bij jou thuis plaatsvinden.

   

   

  Dit zijn de kosten  

  Het half jaar Super Exclusief programma kost € 1199,00 ineens of 6 maandelijkse termijnen van € 209,00 (inclusief btw).
  De (eerste) factuur krijg je mee bij het Persoonlijk Intakegesprek.

   

  Ja, wij willen graag naar jou toe, Marieke! Kunnen wij een afspraak maken voor een gratis kennismaking

   

  Nog handig om te weten

  • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
  • geen wachtlijst
  • geen testjes, we gaan gelijk aan de slag
  • spelenderwijs en laagdrempelig
  • kinderen van 3 tot en met 13 jaar zijn welkom bij mij in de praktijk

   

  Vergoeding   

  Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

  TIP!
  Geen vergoeding? Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun (overleden) werknemers en diens gezinnen. Wellicht een goed idee om naar deze mogelijkheid te vragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om de kosten mee te nemen in je aangifte Inkomstenbelasting.