06 - 236 68 530

Het boek in de media

Een prachtige recensie op 5 januari 2016 door Daan Westerink, journalist, rouw- en verliesdeskundige, levensgenieter. Zij deelde deze op haar Facebookpagina. Zoals ze zelf zei "ik vond dat je een uitgebreidere recensie verdiende dan ik je in Vakblad Uitvaart kon geven, vandaar! Helemaal verdiend!". Het is tevens na te lezen op haar blog waar zij o.a. vele rouwboeken onder de aandacht brengt. 

"Marieke is kindertekentherapeut en ondersteunt in haar praktijk in Enschede kinderen tot een jaar of 12 die verdriet hebben over de dood van een dierbare. In haar eerste boek Herinnerings-doe-boek geeft ze kinderen stap voor stap informatie over de dood, de uitvaart en over je eigen veranderde leven dat doorgaat. Ook reikt ze ideeën aan om het leven weer wat rustiger en fijner te maken.

Wat haar boek zo bijzonder maakt, is dat ze de jonge lezer heel veel ruimte geeft. Je kunt een tekening maken en iets opschrijven en plakken. Maar het hoeft niet. Daarnaast stelt ze kinderen gerust door bijvoorbeeld te vertellen dat het heel normaal is dat je het ene moment heel verdrietig bent en dat je vervolgens weer heel vrolijk kunt zijn. Het boek past bovendien erg goed in de serie scheur- en doe-boeken die niet netjes hoeven te blijven. Het gaat om het doen, niet om het mooiste resultaat.

De Boer stelt zich nergens in het boek op als de deskundige die vertelt hoe je dat moet doen, omgaan met de dood.  Ze vertelt heel losjes over zware onderwerpen en over haar eigen gevoelens en maakt het onderwerp nergens zwaarder dan nodig is. Daarmee laat ze zien dat heel veel emoties normaal zijn als je iemand verliest. Haar eigen rouw- en verlieservaringen én de ervaringen in haar praktijk met kinderen zijn de basis van dit boek. Met veel liefde draagt zij het boek op aan haar overleden hartsvriendin Olga.

Tip voor ouders en verzorgers: Lees het boek voordat je het aan een kind geeft. Het boek geeft nuttige informatie over de periode rondom de dood, de uitvaart en over rouw. Sommige kinderen zullen dit boek echter pas na de uitvaart krijgen. Vraag waar je kind behoefte aan heeft. Wij hij of zij tekenen of praten over de periode rondom de uitvaart? Begin dan bij het begin. Is de wens juist te schrijven over hoe het nu gaat? Sla dan de eerste hoofdstukken over.

Persberichten over het Levend Herinnerings-doe-boek zijn heel goed door de redacties van kranten ontvangen, bijzonder mooi.  
Er volgden fijne gesprekken die allen resulteerden in prachtige artikelen mét foto's. 


* maandag 3 november 2014 - Dagblad van het Noorden (n.a.v. mijn aanwezigheid op de Uitvaartbeurs in Groningen)
* vrijdag 7 november 2014 - Twentsche Courant Tubantia regio Enschede
* woensdag 12 november 2014 - Huis aan Huis in Enschede
* donderdag 13 november 2014 - Haaksberger Koerier
* vrijdag 14 november 2014 - Twentse Courant Tubantia regio Hengelo
* donderdag 20 november 2014 - www.uitvaartmedia.com
* dinsdag 25 november 2014 - Hengelo's Weekblad
* dinsdag 9 december 2014 - gast bij Radio Hengelo voor een interview
* dinsdag 23 december 2014 - Kerstbijlage "Troost" in de Twentsche Courant Tubantia regionaal
* maart 2015 - Vakblad Uitvaart met een recensie van Daan Westerink 
* zaterdag 14 maart 2015 - Uitvaartbijlage Noord Hollands Dagblad in alle regio's tussen Leiden en Den Helder 
* april/mei 2016 - een artikel in het magazine Eva 4
Ook op de website van Uitvaartmedia.com is het gehele persbericht geplaatst.