06 - 236 68 530

Creatieve Troost en Herinnermiddag

Mist jouw kind ook een lieve overledene? En heeft het daar verdriet om? 

Hoe fijn is het dan om daar samen aandacht voor te hebben. Spelenderwijs, creatief en luchtig, want het kan immers al zwaar genoeg zijn. En dat is niet nodig, er is echt een lichtere manier.

Meer dan 13 jaar heb ik ervaring met kinderen in mijn praktijk, waarvan ruim 10 jaar rouw- en verliesverwerking mijn specialisatie is. Het is datgene waarmee ik als kindertherapeut met heel mijn hart inmiddels honderden kinderen heb mogen helpen. Zowel tijdens de 1-op-1 therapie, in groepjes, op scholen, maar ook middels het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef en waarvan de 5e druk verscheen.

Deze Creatieve Troost en Herinnermiddag biedt jou en je kind luchtig en spelenderwijs de aandacht die het verdient in het verdriet dat er is. Met alle liefdevolle aandacht van mij erbij.
 

Omdat ieder kind het verdient om gehoord en gezien te worden in het verdriet dat het met zich meedraagt 


Samen creatief aan de slag, liefdevol herinneren en met een waardevolle herinnering naar huis. Ik gun het echt ieder verdrietig kind die een geliefd persoon mist. Gun jij het jouw kind ook?

 

Ja, ik gun ons samen deze Creatieve Troost en Herinnermiddag en geef ons hierbij graag op

 

"Wat een mooie middag had ik samen met mijn beide zoontjes. Het was heel speciaal. En al was het ook zeker verdrietig omdat we lieve opa missen, we hebben ook gelachen om grappige dingen die we met elkaar hadden meegemaakt. Ik zou het ouders en kinderen zeker aanraden zo'n middag samen. Heel troostend en waardevol, jij doet dat zo mooi. Fijne is ook dat het een ontspannen moment was om het er samen over te hebben én er thuis nog eens over na te praten met hetgeen we gemaakt hebben bij jou" aldus een moeder. 
 

Praktische info

Dit is een liefdevolle VIP-middag samen met jouw kind. Je kunt deze middag met mij afspreken op een moment dat jullie uitkomt. 

  • Voor wie: kinderen van 5 t/m 12 jaar én een ouder die samen een lieve overledene missen 
  • Wat gaan we doen: er is tijd voor samen herinneringen delen én alle ruimte om een Herinnerboekje of Herinnerlichtje te maken
  • Wanneer: op een woensdag- of vrijdagmiddag waneer het jullie uitkomt 
  • Tijdsduur: een uur. 
  • Waar: bij mij in de praktijk in Oldenzaal 
  • Prijs: € 75,00 voor jullie samen: incl. drinken, lekkers en alle mooie materialen
     

BONUS: een telefonisch nazorg-gesprek van 15 minuten.
Omdat het voor jou als ouder heel waardevol is om te weten hoe je thuis omgaat met verdrietige, boze of bange buien die zijdelings te maken hebben met het gemis wat je kind kan voelen, hoort hier ook een telefonisch nazorg-gesprek bij van 15 minuten. Zo kan ik jullie ook thuis verder op weg helpen en de eventuele vragen die jij hebt beantwoorden! 

 

Veel kinderen lopen vast in hun verdriet, laat jouw kind dit niet gebeuren

 

Vaak zien we het niet, omdat ze het ons zo moeilijk kunnen vertellen wat ze precies voelen. Of wie weet zit jij zelf vol verdriet en tranen en heb je minder zicht op wat je kind ervaart. 

Maar als jouw kind een overlijden heeft meegemaakt, is het goed om alert te zijn en alle aandacht te hebben voor het verdriet wat je kind met zich meedraagt. Het hoeft niet zwaarder te zijn dan het is. Het hoeft je kind niet te belemmeren in zijn of haar geluk. Je kind hoeft niet iedere avond huilend en piekerend in slaap te vallen. Het kan anders. Lichter, luchtiger en draaglijker. Want ook jouw kind verdient het om onbezorgd kind te zijn. Dat het om kan gaan met de gevoelens die er zijn om die lieve persoon die gemist wordt. Dat herinneringen helpend en troostend kunnen zijn en niet alsmaar huilbuien of boosheid veroorzaken.

Liefdevol herinneren begint met accepteren, zodat verdriet verwerkt kan worden en je nieuwe leven zonder die lieve persoon in kan vullen. Met al het moois dat er was, maar ook met al het moois dat er nog steeds is. Want dat wat jouw kind blij maakt, zit in zijn hart. Dat is wat jouw kind kracht en vertrouwen geeft in zichzelf. Als er een laagje verdriet bovenop ligt, is het tijd om dat lichter te maken. Dan kan je kind weer verder groeien, zich ontwikkelen en gelukkig zijn. 

Al ruim 10 jaar is rouw en verlies bij kinderen mijn specialisatie. Ook voor jouw kind ben ik er graag om te helpen verdriet lichter te maken en het te kunnen verwerken. Met heel mijn hart en liefdevolle aandacht. Spelenderwijs en luchtig. 

 

"Als ik bij jou vandaan kom, voel ik me altijd heel opgelucht. Ik heb dan ook weer zin om daarna met vriendjes te sporten en te spelen" aldus Philip (10 jaar).

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken. Dan is er weer ruimte in het hart voor plezier en leuke dingen!
Ja, ik gun ons samen deze Creatieve Troost en Herinnermiddag en geef ons hierbij graag op