06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram

Lezing Licht op je verdriet - Archief Agenda dinsdag 1 oktober 2019

Wil jij als ouder of als leerkracht graag weten hoe je kinderen kunt helpen die verdriet hebben om een lieve overledene? Wil jij graag tips en handvatten, zodat je deze kinderen nog beter kunt begrijpen en zodoende voor hen echt het verschil kunt maken?

Dit en nog veel meer komt aan bod bij de interactieve lezing “Licht op je verdriet” van kindertekentherapeut, spreker en auteur Marieke de Boer  van Praktijk Vlinder je mee. In haar praktijk helpt zij kinderen leren omgaan met ziekte en overlijden.

 

Hoe help je kinderen in rouw

Tijdens de lezing vertelt zij vanuit eigen rouw- en verlieservaring én die van de kinderen uit haar praktijk, hoe je in je gezin, maar ook in de klas, deze verdrietige kinderen kunt ondersteunen. Daarbij wordt ook uitgebreid stilgestaan hoe je signalen opvangt van rouwende kinderen. Dat maken ze ons op verschillende manieren duidelijk, alleen vinden wij het vaak moeilijk dit te onderkennen. Door van deze signalen bewust te zijn, is er meer onderling begrip en kun je echt iets doen voor deze kinderen. Samen in plaats van alleen, want verdriet delen verlicht en geeft kracht.

 

Waar wordt de lezing gehouden en voor wie is deze geschikt?

De interactieve lezing wordt georganiseerd door Gerry Leferink, mede eigenaar en uitvaartbegeleidster van Gerry Leferink & Wennink Uitvaartzorg.
De lezing vindt plaats op dinsdag 1 oktober 2019 om 20.00 uur bij Momentum, Beckumerstraat 169 in Boekelo.

De lezing is geschikt voor ouders, familieleden, vrienden en leerkrachten die betrokken zijn bij een kind dat een dierbare heeft verloren.

 

Wil je er graag bij zijn?

Deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst via Gerry Leferink via 06-51170704 of Marieke de Boer via marieke@vlinderjemee.nl. Je mag ook deze link volgen.

Meer informatie over de lezing? Lees dan hier verder of neem dan contact met op via het contactformulier of telefonisch via 06 - 23 66 85 30.