06 - 236 68 530

Rouw- en verliesbegeleiding Ouder & Kind

rouwverwerking kind, rouwverwerking ouder en kind, rouwverwerking gezin, rouw en verlies, overlijden, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Jullie maken samen een verdrietige periode mee in jullie leven in verband met het overlijden van een geliefd persoon in je gezin of familie. Je leven staat letterlijk op de kop en je weet dat het nooit meer wordt zoals het was.

Je merkt dat je ieder je eigen verdriet hebt en compleet in de overlevingsstand zit. Het lijkt alsof je de grip op je leven kwijt bent en vraagt je af of het ooit nog weer leuk wordt. 
Je hebt het gevoel jezelf opnieuw uit te moeten vinden. Wie ben je eigenlijk zonder die lieve persoon die overleden is?

Vooral de dagelijkse dingen gaan op de automatische piloot, je valt van de ene dag in de andere. En dat geldt ook voor je kind. De tranen hou je zoveel mogelijk in, want je wilt liever niet dat je kind je ziet huilen. Die heeft het al moeilijk genoeg en dat breekt je hart. 
Je doet ontzettend je best om alles draaiende te houden en het toch leuk te maken. Maar wat vergt het veel energie van jou, je bent 's avonds op.

Je hebt rouw nog nooit van zo dichtbij meegemaakt en zit vol vragen, twijfels en onmacht. Je voelt je schuldig omdat je niet goed weet hoe je je kind kunt helpen met alle emoties waar het mee rondloopt. Ook maak je je zorgen of het er niet in vastloopt en verdriet voor zichzelf houdt. Dan komt het er later allemaal alsnog uit.

Kortom, je maakt je zorgen en vraagt je af of je het allemaal wel goed doet, owel voor je kind als voor jezelf. Eigenlijk weet je het even niet meer. 

 

Als jij dit herkent, dan is heb ik hier het meest liefdevolle traject voor jou en je kind 

Want ik kan jullie hierbij helpen. 

 

Hallo, ik ben Marieke, eigenaar van Praktijk Vlinder je mee. Van nature ben ik creatief, gevoelig, inlevend, teken en schrijf ik graag. Ik heb een grote liefde voor kinderen en word ik helemaal blij met hen om mij heen. Ik vind het geweldig dat ik dit alles mag combineren in mijn werk en voel hiervoor grote dankbaarheid.
Als kindertekentherapeut, kindertekendocent en schrijver/illustrator van het Herinnerings-doe-boek heb ik al vele kinderen mogen bereiken, helpen en inspireren. Ieder kind verdient het om onbezorgd kind te zijn, plezier te hebben en vol vertrouwen zichzelf te zijn. Ofwel te mogen vlinderen! En dat verdient jouw kind ook ;)
Vanuit eigen rouw- en verlieservaring is mijn specialisatie voor de begeleiding van verdrietige kinderen en hun ouders ontstaan. Want ook mijn leven kent zo de nodige obstakels en gebroken dromen. Ik verloor in een prille zwangerschap ons kindje en helaas moest ik de droom om moeder te worden loslaten. Dat was een heel proces; de nodige hulp daarbij heeft mij geholpen. 
Een tweede groot verdriet is het overlijden van mijn lieve vriendin in februari 2012. Zij liet haar man en twee jonge kinderen achter. Ongelooflijk en niet in woorden uit te drukken... 


Ik ben na haar overlijden veel bij hen geweest en paste geregeld op de kinderen. Er was ranja toen ze uit school kwamen en als ik er 's avonds was, deden we een spelletje voor het slapengaan en nam ik lekkers mee voor bij de thee. Gedurende bijna drie jaar heb ik mijn praktijk mogen houden in het prachtige atelier van mijn overleden vriendin dat naast hun woonhuis gevestigd was. Het was de plek met mooie herinneringen aan haar, vele kopjes koffie en samen schilderen. 
Door zo dichtbij haar gezin te zijn, zag en voelde ik wat het grote verlies en gemis met hen deed, naast mijn eigen gevoelens van verdriet die ik had. Ik was al met het Herinnerings-doe-boek begonnen, maar het kwam door mijn eigen rouwproces stil te liggen. Toen ik het schrijven weer op kon pakken, was het bijzonder te voelen dat het boek completer was geworden door al wat ik heb ervaren; zowel voor mijzelf, met haar kinderen als de kinderen in mijn praktijk. Zo mocht ik het verdriet toch in iets moois omzetten en heb ik het boek opgedragen aan mijn lieve overleden vriendin.  
Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik zie hoe kinderen opbloeien als ze bij mij zijn geweest. En als kinderen weer gelukkig zijn, vind je dit ook terug bij de ouders. Dat is waarom ik iedere dag met alle liefde mijn werk doe.

Ik kijk ernaar uit om al mijn ervaring met vele tientallen kinderen en ouders ook met jou en jouw kind te mogen delen in dit traject. 

 

Vraag jij jezelf ook af hoe je als gezin omgaat met het verlies van een geliefd persoon?

Verlang je ernaar je kind beter te begrijpen in alle emoties die er zijn? Er op een praktische manier, maar vooral makkelijker en lichter mee leren omgaan samen? Stap voor stap de zin van het leven terug te vinden voor jezelf én je gezin? Dat je het gemis op een bepaalde manier zou kunnen accepteren zonder dat het te zwaar voelt en jullie dagen beinvloedt? 

Zoek je houvast in hoe je om kunt gaan met wat iedereen om je heen ervan vindt en hoe je het zou moeten doen?
Hoe je bij jezelf en jouw eigen keuzes kunt blijven en je hart te volgen, zonder daar schuldig over te voelen tegenover familie en vrienden?
Je makkelijker 'nee' kunt zeggen als er iets door je omgeving wordt gevraagd wat je echt niet wilt?

Verlang je ernaar dat iemand met je meekijkt, om zeker te weten dat het goed gaat met je kind? En met jullie samen?
Gun je je kind en jezelf een veilige plek om jullie verhaal en verdriet te kunnen uiten? 

Wens jij je kind liefdevolle aandacht, steun en houvast?
Zou je het fijn vinden als je kind zijn emoties op een goede manier weet te uiten, zodat boze of opstandige buien niet meer nodig zijn?

Kijk je ernaar uit weer energie over te hebben voor jezelf én je kind?
Met elkaar weer plezier kunnen hebben en voorzichtig nieuwe plannen maken?

Vol vertrouwen jullie nieuwe leven kunnen accepteren en daar, ondanks gemis, toch gezelligheid en ontspanning terugvinden?
Dat het verdriet natuurlijk blijft, maar dat het je dag niet meer zo bepaalt?

Dat dit het geluk van je kind niet in de weg hoeft te staan en dat het kan doorgroeien en plezier hebben?
Weer met zin naar school gaan en met vrolijke verhalen bij jou thuiskomen?

Dat, als jij een baan hebt, je het weer fijn vindt om dit op te pakken? 
Weer met vriendinnen af te spreken en daarnaar uitkijken?
Samen spelletjes doen en daar dan ook echt van kunnen genieten?

 

Het is dichterbij dan je denkt, ik ben er om jullie daarbij te ondersteunen

Verdriet accepteren en ermee om kunnen gaan moet je zelf doen, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Ik ben er om jullie in deze maanden liefdevol en stap voor stap te begeleiden. We hebben aandacht voor kleine en grote dingen, voor dagen waar je tegenop ziet en bij dagen waarbij je het liefst in je bed zou blijven liggen. Ik leer je om ze aan te kunnen, zodat je hier sterk doorheen komt samen.

Het programma is volledig op jullie gericht. En niet alleen om met verdriet leren omgaan, maar vooral opnieuw ontdekken wat je leuk vindt en waar je blij van wordt.
Dat geeft jullie kracht! En ja, we ruimen (opgekropte) tranen op. Want zo is er weer ruimte in jullie hart voor leuke dingen en samen weer te kunnen genieten.

 

Herinneren doe je samen, maar verdriet verwerken ook

Je hoeft elkaar niet uit het oog te verliezen als je ieder je eigen verdriet hebt. Dat is misschien wel iets waar je bang voor bent. Maar als je het samen doet, blijf je je verbonden voelen en begrijp je elkaar nog beter. Zo herinner je samen en verwerk je samen. Samen ben je altijd sterker en help je elkaar op weg om je veerkrachtiger te mogen voelen. Ik help jullie daar met heel mijn hart mee. 

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Het Ouder & Kind Traject is de meest liefdevolle begeleiding: ik loop 6 maanden met jou en je kind(eren) mee

 

► Coffee, Sweets & Nature > ik ga jou een zo fijn mogelijk begin bezorgen van het komende half jaar. Daarom starten we met een halve dag samen, jij en ik, op een fijne locatie. We beginnen met koffie/thee en iets lekkers, daarna een wandeling en sluiten af met een lunch. Omdat jij het in zo'n verdrietige tijd met zoveel wat je draaiende hebt te houden, dit me-time moment meer dan verdient. Met alle liefde luister ik naar jouw verhaal, waar je mee zit en wat je wensen zijn, want het gaat vandaag om jou. Zie het als een intake, maar dan op een heel andere, fijne en ontspannen manier <3

Een half jaar liefdevolle begeleiding > tijdens deze maanden zien en spreken we elkaar zeer regelmatig voor maximale, liefdevolle ondersteuning voor jou en je kind. We hebben in deze periode 4 keer een sessie met jou en je kind samen en is er 6 keer een 1-op-1 therapiesessie met je kind en mij. We zorgen ervoor dat we elkaar telkens na een sessie persoonlijk spreken om te horen hoe het gaat, waar je tegenaan loopt en waar ik je bij kan helpen. Dit doen we zowel tijdens de telefonische afspraken als de oudersessies in de praktijk of via zoom, wat jij het liefste wilt.

Ondersteuning op school > om ervoor te zorgen dat het op school zo fijn mogelijk verloopt, heb ik contact met de leerkracht van je kind. Want ook op school is het zo belangrijk dat je kind gehoord en gezien wordt, dat er begrip is voor de situatie. Ik deel waardevolle en praktische ideeën die de leerkracht op weg kunnen helpen, want vaak weten zij het ook even niet. 

Fijne extra's > natuurlijk zorg ik ervoor om jou en je kind tijdens de sessies altijd te verwennen met koffie, thee, ranja en wat lekkers. Uiteraard horen daar ook alle mooie materialen bij die we gaan gebruiken en ontvangt je kind een tekenboek en tekenmap om alles in te bewaren en te onthouden

Teken-je-Blij middag > deze is speciaal voor jouw kind: hij of zij is deze middag het middelpunt en dat doen we samen met vriendjes (max 4 kinderen) 

Love and Support for Moms > een mama-verwendag voor alle moeders die dit traject volgen. Een verrassing, meer vertel ik er niet over. 

Remember & Look Forward > zoals we begonnen zijn samen, zo sluiten we dit half jaar ook met ons tweetjes af met Coffee, Sweets & Nature op een fijne locatie. We blikken terug en kijken samen vooruit. Je hebt mogen leren hoe je met je kind op een draaglijker manier omgaat met het gemis en alle emoties die daarbij horen. Je begrijpt je eigen rouwproces beter, wat je voor jezelf wel of juist niet wil doen, wat jou daarbij helpt én je weet hoe je je kind thuis kunt begeleiden.
 

Jij zult je, tezamen met je kind, veerkrachtiger voelen en vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien. Nieuwe plannen durven maken en weer meer kunnen genieten met de herinneringen in jullie harten. 

Dit is het meest liefdevolle traject dat jij jezelf en jouw kind mag gunnen om samen op een zachte manier verdriet te verwerken en ermee om te kunnen gaan. Het is geheel op maat afgestemd op wat jullie nodig hebben. Qua planning en afspraken: dit gaat in volledig overleg met jou. Ook is het mogelijk om de afspraken bij jouw thuis af te spreken. 
Uiteraard is het mogelijk om dit traject met een broertje/zusje van je kind samen te doen als gezin. 

De prijs is in overleg en conform jouw wensen, vraag gerust naar de mogelijkheden. Ik vertel je er graag meer over. 

 

 

Vergoeding is mogelijk

Als gediplomeerd Kindertekentherapeut gespecialiseeerd in rouw & verlies, ben ik aangesloten bij het NIK (Netwerk Integrale Kindzorg) Noordoost. Van hieruit is (volledige) vergoeding van de therapie mogelijk. Neem even contact met mij op, ik vertel je er graag meer over. 

 

Waarom ik jou en je kind dit gun... 

Dit is de meest waardevolle en liefdevolle begeleiding voor jou en je kind die je jullie samen kunt wensen. Voor nu, maar ook voor later. Dit samen doen, doe je één keer in je leven. Als je hier later op terugkijkt, zal je kind je dankbaar zijn. En jij jezelf dat je dit gedaan hebt. 

Het verschil voor de toekomst, maak je nu. De jaren met je kind zijn kostbaar. Zijn of haar jeugd is nu op dit moment. Nieuwe herinneringen voor later maak je vandaag en die bepalen jullie toekomst. Maak het samen lichter. Draaglijker. Met nieuwe lichtpuntjes om naaruit te kijken. Ik help jullie hier met alle liefde bij en kijk ernaar uit dat te mogen doen. 

 

Voor wie?

Dit programma is speciaal voor jou én je kind als jullie in je gezin of familie een overlijden hebben meegemaakt of als er een naderend overlijden is. Als jij het jezelf én je kind gunt om liefdevol ondersteund te worden in het verdriet dat zo groots voelt.
Zelf verdrietig zijn is erg, maar dat je kind zo intens verdrietig is en worstelt, is vele keren erger. 

Jij hebt moeite om de draad op te pakken. Je loopt op je tenen en hebt geen energie meer over. Je weet ook niet waar te beginnen om jullie nieuwe leven weer op de rit te krijgen. Daarbij voel je je misschien ook tekort geschoten, want voelt je kind zich wel begrepen in zijn verdriet? Wellicht heb je een schuldgevoel, omdat je niet voldoende rust en aandacht hebt om er voor je zoon of dochter te kunnen zijn. Maar ja, je hebt momenteel ook genoeg aan jezelf... 

 

Hoe kun je starten? Maak als eerste een afspraak voor een gratis telefoongesprek 

Stap 1) Gratis en vrijblijvend telefoongesprek: hier begin ik graag mee om te horen wat er speelt en vertel ik wat ik voor jou en je kind kan betekenen.

Stap 2) Een eerste, losse sessie: als het gesprek goed voelt, dan plannen we een afspraak samen met je kind bij mij in de praktijk.

Stap 3) Starten van de begeleiding 

 

Ja, ik maak graag een afspraak voor een gratis telefonisch gesprek

 

Nog handig om te weten

* geen doorverwijzing van een huisarts nodig

* geen wachtlijst, binnen één week kunnen we elkaar al spreken 

 

 

Vergoeding en aansluiting Beroepsvereniging

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden, doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer zelf even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Als gediplomeerd Kindertekentherapeut gespecialiseeerd in rouw & verlies, ben ik aangesloten bij het NIK Noordoost. Van hieruit is volledige vergoeding van de therapie mogelijk. Neem even contact met mij op, ik vertel je er graag meer over. 
NIK: Netwerk Integrale Kindzorg Noordoost: een initiatief van Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. Het betreft een samenwerkingsverband van hulpverleners uit verschillende organisaties en disciplines, met kennis van en ervaring met de zorg voor ernstig zieke kinderen of kinderen met ernstig zieke ouders. Ook als er een (aanstaand) overlijden is van bv een oma, opa of een ander geliefd persoon, is vergoeding via het NIK mogelijk. 

Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun (overleden) werknemers en diens gezinnen. Wellicht een goed idee om naar deze mogelijkheid te vragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om je kosten mee te nemen in je aangifte Inkomstenbelasting.