06 - 236 68 530

Icoon facebook
Icoon pinterest
Icoon instagram

Samen Sterk - Programma voor jou en je kind

ouder en kind, verdriet, overlijden, echtscheiding, therapie, gezinstherapie, vlinder je mee

Voor wie?

Dit programma is speciaal voor jou en je kind als jullie in je gezin of naaste familie een overlijden hebben meegemaakt. Ik weet maar al te goed hoe dit voelt en hoe fijn het is om ondersteuning te krijgen. Om te voelen dat je er niet alleen voor staat en voor een aantal maanden mag rekenen op mijn liefdevolle aandacht en support. Voor jou én je kind. Spelenderwijs en creatief, precies op de manier zoals het mij zo geholpen heeft. Dat deel ik graag met jullie, zodat je samen met nieuwe kracht, energie en plezier verder kunt!

 

Herken je dit?

Jullie maken samen een moeilijke periode mee in jullie leven. Een geliefd persoon is er niet meer en die wordt ontzettend gemist. Jullie hebben ieder je eigen verdriet en je hebt het gevoel dat je niet meer echt grip hebt op het leven. Vooral de dagelijkse dingen gaan op de automatische piloot, je valt van de ene dag in de andere. En dat geldt ook voor je kind. Je doet ontzettend je best om alles draaiende te houden en het toch leuk te maken. Maar wat vergt het toch veel energie van jou. Je vindt het lastig om je eigen verdriet niet aan je kind te laten zien, want je weet dat je kind het al moeilijk genoeg heeft. Al merk je dat soms niet en lijkt hij of zij er ogenschijnlijk wel “goed doorheen te komen”.

Al deze gevoelens en gedachten komen niet per sé kort na een overlijden voor. Zelf jaren erna kunnen jullie hier samen nog tegenaan lopen. Het is goed hier alsnog aandacht aan te besteden als je je zorgen maakt.

 

Als jij dit herkent, dan is dit Samen Sterk programma iets voor jou en je kind

 

Wat is het resultaat?

Ik help jullie samen bij het accepteren van de situatie, hoe je ermee omgaat en het beter kunnen verwoorden van jullie gevoelens. Zo zal je kind ook naar jou toe meer kunnen aangeven hoe het zich voelt, zodat je daar op in kunt spelen en er voor elkaar kunt zijn. Maar omgekeerd geldt dit ook.

Daarbij is er alle aandacht voor jouw vragen en waar jij tegenaan loopt. Ik help je daar stap voor stap mee op weg, in het tempo dat jij fijn vindt. We hebben aandacht voor kleine en grote dingen, voor dagen waar je tegenop ziet en bij dagen waarbij je het liefst in je bed zou blijven liggen. Ik leer je om ze aan te kunnen, zodat je hier sterk doorheen komt samen.

De therapie is er vooral ook op gericht om samen weer plezier te kunnen hebben, ontdekken wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Dat geeft jullie kracht! En ja, natuurlijk ruime we (opgekropte) tranen opruimen. Want zo is er weer ruimte in jullie hart voor leuke dingen en samen weer te kunnen genieten.

 

Handig om te weten

 • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
 • geen wachtlijst
 • accoord van één ouder is voldoende
 • geen testjes, we gaan gelijk aan de slag
 • spelenderwijs en laagdrempelig
 • kortdurende therapie: meestal zijn 3 sessies al voldoende
 • vanaf 3 jaar zijn kinderen al welkom bij mij in de praktijk!

 

 

Wat is jouw investering? 

Het 5-maanden programma kost € 967,00 ineens of 5 maandelijkse termijnen van € 197,00 (inclusief btw). Hiervoor krijgen jullie:
 • Een Persoonlijk Oudergesprek met jou à 45 minuten (desgewenst bij jou thuis)
 • Eerste Sessie Kindertherapie à 45 minuten incl. tekenboek/journal en tekenmap
 • Vier Vervolgsessies Kindertherapie à 35 minuten die we om de week afspreken
 • Verbindingssessie "Van Hart tot Hart" voor jullie samen à 45 minuten
 • Een Persoonlijk Support-gesprek met jou à 45 minuten tussen de 3e en 4e sessie van je kind
 • Contact (telefonisch of bezoek) met de leerkracht van je kind voor maximale ondersteuning
 • Telefonisch Consult à 20 minuten met jou na de 2e en 4e sessie om je verder op weg te helpen
 • Toegang tot de interactieve lezing "Licht op je Verdriet": een inspiratie-avond voor jou als ouder 
 • Een Vrolijke Creatieve Middag voor jouw kind tezamen met een vriendje à 60 minuten
 • Persoonlijk Eindgesprek met jou à 45 minuten als afronding van de therapie
 • Volop tips, handvatten en tools om thuis gelijk al toe te passen

Betaling: de (eerste) factuur krijg je mee bij het Persoonlijk Oudergesprek.

 

Ja, wij willen graag naar jou toe, Marieke! Kunnen wij een afspraak maken voor een gratis kennismaking

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.