06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Teken & Relax: rust in je hoofd en weer lekker in je vel naar school

training kinderen, hooggevoeligheid, lekker in je vel, ontspannen, relaxen, kindertherapie, tekentherapie, Twente, Oldenzaal, hengelo, Enschede  kinderen, hsp, kindertherapie, hooggevoeligheid, zelfvertrouwen, corona, lekker in je vel, ontspannen, relaxen, kindertherapie, tekentherapie, Twente, Oldenzaal, hengelo, Enschede

Voor (gevoelige) kinderen waaraan je merkt dat ze niet lekker in hun vel zitten. Wie weet wel door de lockdown, de veranderingen die momenteel weer plaatsvinden en alles daaromheen. Veel kinderen hebben het daar best moeilijk mee (gehad). Misschien was het thuis onrustig en moeten jullie als ouders wederom vanuit huis werken. Dat vergt nogal wat. Kinderen voelen dit feilloos aan en hebben ook best wat teleurstellingen te verwerken gekregen en vinden het lastig hun draai weer te vinden. Soms zijn ze veel in zichzelf gekeerd en hebben ze mogelijk last van boze, bange of verdrietige buien die je niet direct kunt verklaren. Ook een vol hoofd en veel piekeren hoor ik vaak. 

Maar deze training is juist ook vooral voor kinderen die prima door deze tijd heenrollen, maar van nature gevoelig zijn, veel prikkels van hun omgeving oppikken en daardoor een vol hoofd hebben en moeilijk hun rust kunnen vinden.. 

 

Herken je dit?

Je kind heeft last van drukte om zich heen, kan zich moeilijk concentreren, laat zich gauw afleiden, valt pas laat in slaap, wil weten wat er vandaag en morgen op de planning staat, raakt van slag als het anders loopt dan gedacht, wordt onrustig bij teveel prikkels, is dromerig en soms afwezig. Je zou kunnen zeggen dat je kind gevoeliger is dan andere kinderen voor alles wat er om zich heen gebeurt. Jouw kind heeft gewoon veel voelsprieten en daar kan het niets aan doen. Wél is het heel fijn te mogen leren hoe je hiermee om kunt gaan, zowel voor je kind als voor jou. Dat geeft rust en ontspanning thuis, op school en met vriendjes. 

 

Als jij dit herkent, dan is dit programma voor jouw kind

 

Wat gaat je kind leren?

Ik help je kind om zijn of haar grenzen beter aan te voelen, de dag fijn en rustig te beginnen en deze ook weer met een leeg hoofd af te sluiten, zodat er een betere nachtrust is. Daarbij leer ik je kind hoe het dichterbij zichzelf kan blijven, niet onnodig anderen naar de zin hoeft te maken, sterker voor zichzelf op kan komen, zijn eigen wensen beter kan verwoorden en zich beter kan concentreren. Omdat ik mijzelf herken in jouw hooggevoelige kind, kan ik vanuit mijn eigen ervaring veel overbrengen. Ik begrijp jouw kind als geen ander. 

Je zou kunnen zeggen dat je kind met Teken & Relax de verbinding met zichzelf terugvindt, waardoor het weerbaarder en steviger in zijn schoenen zal staan. Maar bovenal mag het voelen: er is niks mis met mij, ik ben goed zoals ik ben!

 

Wat is nog fijn te weten?

Jouw zoon of dochter staat bij mij altijd op 1. Hoe fijner en veiliger je kind zich voelt, hoe meer we samen kunnen bereiken. Ik werk hierbij altijd op mijn gevoel en luister graag waar hij of zij gek op is. Dino’s, planeten, Lego Friends, sprookjes of iets heel anders? Ik gebruik het allemaal spelenderwijs en met veel liefde in de therapie, waarbij het tekenen centraal staat. Zo spreekt het nog meer tot de verbeelding, want je kind zal beter onthouden wat we gedaan hebben en het daardoor ook later voor zichzelf kunnen inzetten. Dat geeft zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te kunnen!

 

Ik help jouw kind spelenderwijs, creatief en op een liefdevolle manier

 

Praktische informatie

* Voor wie: kinderen vanaf 6 jaar die een vol hoofd hebben, snel overprikkeld raken en gevoeliger zijn dan andere kinderen
* Wanneer: op woensdag- of vrijdagmiddag wanneer jullie kunnen
* Hoe lang: 5 sessies van 30 minuten met jouw kind (om de week)
* Extra: telefonisch consult van 20 minuten met jou voor al je vragen en om jullie thuis op weg te helpen 
* Waar: in mijn praktijk

Het is een 1-op-1 training waarbij jouw kind alle liefdevolle aandacht en ondersteuning krijgt van mij. 

PLUS nog extra's met een waarde van € 10,00:
* een tekenboek om thuis tekenoefeningen in te maken
* een tekenmap om alle gemaakte tekeningen tijdens de sessies in te bewaren

Kosten zijn € 298,00 inclusief alle mooie materialen, drinken en natuurlijk wat lekkers.
Je mag het bedrag ook in drie maandelijkse termijnen van € 100,00 betalen. 

 

Ja, ik gun mijn kind meer rust in het hoofd en geef hem/haar graag op!

Zodra ik jouw gegevens ontvangen heb, neem ik contact met je op. 

 

Weet je niet zeker of deze training voor je kind geschikt is? 

Misschien twijfel je of wil je mij graag persoonlijk even spreken om het samen te overleggen? Dat kan geheel vrijblijvend. Als je het svp hier aangeeft, neem ik graag contact met je op!