06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram
Icoon facebook

Therapieprogramma SAMEN STERK

rouw en verlies kindertherapie begeleiding ouders Enschede Hengelo Twente

Samen verdriet delen maakt je sterk! 

Hebben jullie een overlijden meegemaakt of zal er binnenkort een geliefd persoon overlijden? En merk je dat jij het moeilijk vindt om je kind hiermee op de juiste manier te helpen, zonder je eigen verdriet hierin mee te nemen? 

Ben je moe van alles samen proberen zonder resultaat? Heb je het "alleen en anders voelen" wel gehad, ben je zò toe aan rust in je gezin en dat het ook bij jullie weer lekker loopt? Samen plezier hebben, genieten van kleine dingen en weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien; dat wil jij toch ook? 

Kies dan voor dit SAMEN STERK therapieprogramma, want samen verdriet delen maakt je sterker en krachtiger! Wacht dus niet langer tot het erger wordt, maar zet samen de stap naar een blijer en gelukkiger leven!  Je hoeft het niet alleen te doen. Laat mij jullie helpen. Stap voor stap loop ik met je mee en ontzorg ik jou als moeder of vader, wetend dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt en absoluut verdient! Al vele kinderen en ouders gingen jullie voor zoals deze moeder met haar zoontje: 

 

"Wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb om samen met mijn zoontje bij je te komen. Ik vond de hulp heel fijn en wat we hebben bereikt, had ik niet alleen kunnen doen. Je hebt me op vele momenten ook gerust kunnen stellen, ik begrijp zijn gedrag nu ook veel beter. We hebben de rust teruggevonden in ons gezin. Fijn dat je telkens ook snel reageerde, zowel per mail en via de app. En wat mooi dat je ook zijn leerkracht hebt gesproken, zij begrijpen elkaar veel beter en de juf zegt dat ze nu ècht contact met hem heeft" aldus een moeder wiens man overleed. 

 

Wat gaan we doen?

Bij deze therapie is alle aandacht voor het verdriet dat jij en je kind  hebben om degene die is overleden. Wat hebben jullie samen nodig in jullie "nieuwe" leven? Hoe kun je het grote gemis accepteren en ergens in je leven een plekje geven, zodat er weer ruimte is voor plezier? Dit en nog meer komt allemaal aan bod. En al is verdriet universeel, iedere tranen zijn weer anders. Jouw kind is uniek met zijn of haar eigen verdriet en daarom is deze begeleiding dat ook. Iedere sessie kijken we samen wat er op dat moment speelt en geheel op gevoel pas ik daar de therapie op aan. Dit doen we voornamelijk met tekenen, maar ook Lego, klei, fijne ontspanningsoefeningen en fantasieverhalen komen erbij om je kind spelenderwijs te helpen zijn of haar verdriet lichter te maken. Hierbij kijk ik altijd waar jouw kind zich fijn en veilig bij voelt, zodat de begeleiding optimaal, gelijkwaardig en spelenderwijs zal zijn. De ondersteuning is op deze manier altijd speciaal op jouw kind afgestemd, professioneel en met volle aandacht. 

 

Waarom tekenen?

Tekenen is spelenderwijs gevoelens en ervaringen verwerken, inzichten krijgen, bewust worden van problemen en ze oplossen, "van binnen" opruimen wat in de weg zit en ruimte maken in je hart om weer blij te zijn.  Tekentherapie werkt helend, geeft je kind spelenderwijs meer zelfvertrouwen, een beter gevoel van eigenwaarde en maakt dat je kind op eigen kracht verder kan. Tevens biedt het de ruimte om zich weer verder te ontwikkelen.  

 

Wat geef ik jou en je kind mee?

We kijken naar het verdriet waar je kind mee zit en ik help hem of haar hiermee om te kunnen gaan, waarbij ook jij als ouder nauw betrokken bent. Daarbij zal je kind als het ware van binnen opruimen wat hem of haar in de weg zit om blij te zijn. Als je hart vol is, kan er immers niets meer bij en dat is precies waar ik je kind èn jou bij ondersteun. Ik leer hierbij hoe je kind zijn of haar emoties kan uiten en verwoorden, zodat jij als ouder hem of haar ook veel beter begrijpt. Zo kun je je kind echt helpen, buien aan zien komen en je samen veel meer verbonden voelen. Dit geeft jou als ouder rust, wat je tevens uitstraalt naar je kind en wat de spanning tussen jullie wegneemt. Er is weer ruimte voor plezier en leuke dingen doen! 

 

Waarom juist dit therapie-programma?

Je kiest voor dit programma als je jezelf en je kind maximale ondersteuning gunt en tijdens deze 3 maanden geef ik jullie het allerbeste van mijzelf. Dat wat mij geholpen heeft tijdens een verdrietige periode, geef ik maximaal en met alle aandacht en liefde aan jullie door! Zo weet ik uit ervaring dat je ècht weer samen gelukkig kunt zijn, ondanks degene die jullie missen. 

Het meest unieke aan dit programma is dat ik alle tijd en aandacht heb voor je kind, maar ook voor jou en jullie omgeving. Denk hierbij aan de maandelijkse gesprekken met jou voor extra houvast, het persoonlijke gesprek voor al je vragen, de sessie met jou en je kind voor extra verbinding en begrip, het contact met de leerkracht, de toegang tot de lezing en de kennisavond (waarbij je één gast mee mag nemen) en niet te vergeten de Vrolijke Middag voor je kind tezamen met andere kinderen in eenzelfde situatie. Hoe waardevol is dit, dus waar zou je nog op wachten? 

 

Hoe ziet het SAMEN STERK-programma er stap voor stap uit?

* een persoonlijk oudergesprek van 45 minuten
* 1e therapie-sessie à 30 minuten met je kind > deze sessies vinden om week plaats
* je kind krijgt bij deze afspraak het Herinnerings-doe-boek t.w.v. 34,95 euro plus een tekenboek en tekenmap om alles in te bewaren
* 2e therapie-sessie à 30 minuten met je kind
* contact met de leerkracht voor extra hulp en handvatten in de klas 
* sessie van 45 minuten met jou en je kind samen
* ondersteuningsgesprek van 45 minuten met jou > waar loop je tegenaan en waarbij kan ik je verder helpen?
* 3e en laatste therapie-sessie à 30 minuten met je kind
* toegang lezing "Licht op je verdriet" of kennisavond over kind en rouw
* Vrolijke Middag voor je kind samen met andere kinderen in eenzelfde situatie
* afsluitend oudergesprek van 45 minuten
Daarbij is er iedere maand contact per telefoon of mail om te horen hoe het gaat en waarbij ik je praktische handvatten meegeef die je gelijk toe kunt passen.

 

Wat is het resultaat?

Wil jij ook graag dat jouw kind zijn of haar verdriet kan benoemen en uiten? En zou je dolgraag meer verbinding willen tussen jullie samen, elkaar beter begrijpen zonder je eigen verdriet uit het oog te verliezen? Wil je weten hoe je het gemis een plekje krijgt in jullie dagelijks leven, waardoor er weer ruimte over is voor plezier en vrolijkheid?

Maak dan gauw een bel-afspraak . We kijken dan samen wat er speelt, zodat we kunnen overleggen of dit therapieprogramma het meest geschikt is voor jullie samen.  

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Wat investeer je?

De investering voor jullie samen, nu en voor de toekomst, is 277,00 euro per maand.   

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie betreffende polis. Informeer bij hen even of er vergoeding van toepassing is.