06 - 236 68 530

7 Troosttips voor in jullie vakantie

rouwverwerking kind, rouw en verlies, overlijden, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Ook deze zomervakantie worden weer veel lieve mensen extra gemist… Omdat je altijd samen op vakantie ging, omdat diegene jullie opwachtte als je terugkwam, omdat je samen dagjes uit ging, omdat je elkaar belde vanaf je vakantie-adres… Zeker als dit de eerste vakantie is zonder die lieve persoon, zullen jullie veel terugdenken aan “vorig jaar om deze tijd”…

 

Hier 7 troosttips voor jou en je kind

 • 1) Neem een (leeg) tekenboekje en kleurpotloden mee op vakantie. Daar kopen kan natuurlijk ook ;) dat maakt het misschien wel extra speciaal. Laat je kind er iedere dag, voor het slapengaan bijvoorbeeld, iets in tekenen. Dit kan iets zijn voor degene die je mist, maar ook gewoon iets zijn van die dag.
   
 • 2) Neem een foto mee van degene die jullie missen en zet het ergens neer op jullie vakantieplekje. Je kunt bij de foto bijvoorbeeld schelpjes of steentjes leggen die je kind gevonden heeft of geplukte bloemetjes. Als je wat onzeker bent of je er goed aan doet om een foto mee te nemen, vertel dan eerst niks tegen je kind, maar zorg wel dat je een foto bij je hebt. Zo kun je gedurende de vakantie kijken en aanvoelen of je de foto alsnog neer wilt zetten ja of nee. Doe vooral wat voor jou fijn voelt. 
   
 • 3) Zoek samen een leuk souveniertje uit en neem deze mee naar huis om thuis bij de foto neer te zetten. Of wie weet wil je kind het op zijn of haar slaapkamer zetten. Het kan ook heel eenvoudig een ansichtkaart zijn van de plek waar jullie geweest zijn. 
   
 • 4) Doe samen een midag of een dag iets wat degene die jullie missen heel graag deed. Is dat een uitje naar het bos, de dierentuin, het strand of naar de favoriete ijssalon? Laat je kind meedenken en probeer ervan te genieten samen.
   
 • 5) Voor de afleiding kan het fijn zijn voor je kind om eens extra bij iemand te gaan spelen of een vriendje uit te nodigen. Als jij dat goedt vindt natuurlijk en als het jou geen extra drukte geeft. 
   
 • 6) Merk je dat je zelf toebent aan wat tijd voor jezelf? Gewoon even een middagje alleen zijn om op te laden? Besef dat je dat verdient! Vraag of je kind met een vriendje mag spelen. Je zult merken dat deze moeders dit graag voor jou doen! 
   
 • 7) Is dit de eerste vakantie zonder die lieve persoon? Dan kan het gemis en verdriet erg groot voelen. Maak samen een soort herinnerboekje: teken en schrijf erin wat je gedaan hebt vandaag alsof je het diegene vertelt. Schrijf er ook gerust in wat je bijvoorbeeld vorig jaar nog samen deed en wat je zo mist. Het kan jullie helpen herinneringen levend te houden en geeft troost aan wat je allemaal samen mocht beleven. 

 

Ik hoop met heel mijn hart dat het jullie mag helpen.

 

Merk je dat je er toch samen in vastloopt?

Dat je kind erg verdrietig is en erin blijft hangen? Schroom dan niet om een gratis en vrijblijvend gesprek met mij te plannen! Dat kan via deze link waarmee je gelijk in mijn agenda kunt plannen, maar je kunt mij ook via de contactpagina een berichtje sturen. Ik laat dan gauw van mij horen om samen een datum af te spreken! 

Ik vertel je dan ook graag welke mogelijkheden er zijn om voor volledige vergoeding van eventuele begeleiding in aanmerking te komen. 

9 augustus 2023