06 - 236 68 530

Een boek vol troost

rouw en verlies, Vlinder je mee boekrecensie Overal en Ergens

Bij het lezen en bekijken van dit prachtige boek was ik ontroerd, tranen over mijn wangen. 

Toen het boek net uit was (najaar 2015) kreeg ik een berichtje van een moeder over dit boek: "ik dacht aan jou, misschien heb je er iets aan!". Diezelfde week las ik een recensie in de krant. Tijd om richting de boekhandel te gaan, ik was zo benieuwd! Het lag er helaas nog niet, maar zij plaatsten een bestelling; de volgende dag had ik 'm al in handen en ging het boek mee naar huis.

"Overal en ergens" gaat over Yolanda, haar moeder overleed. En zoals ieder kind (en diep van binnen wij toch ook?) zich afvraagt denkt zij "waar is mama?". Ze gaat op onderzoek uit en krijgt de mooiste antwoorden.

Eigenlijk een boek vol liefde en troost na een overlijden. Of bij het naderen ervan. Voor jou en je kind (vanaf 5 jr.) om samen te lezen en te bekijken. Omdat Yolanda je laat ervaren dat de liefde van een overledene oneindig is.

Een prentenboek met ontroerende tekst en prachtige illustraties wat ik zeker in mijn praktijk zal gebruiken. Maar ook zelf graag in blijf lezen en zal blijven bekijken...

"Overal en ergens" is geschreven door Pimm van Hest met illustraties van Sassafras de Bruyn. Met mijn complimenten voor hen beiden hoe mooi zij het verhaal van Yolanda vertaald hebben in woord en beeld.

Afijn, een hele waardevolle boekentip dus van de moeder in kwestie (en mocht je dit lezen, via deze weg nogmaals mijn dank, heel lief en attent!)

Is in jullie omgeving helaas ook iemand overleden? Dan raad ik jou het boek van harte aan.

 

2 februari 2019