06 - 236 68 530

Moederdag? Niet voor elk kind...

Niet voor alle kinderen is het vandaag Moederdag, want velen missen hun mama enorm omdat ze overleden is. Al deze kinderen smeerden vanochtend geen broodjes voor hun moeders. Niet met een wiebelend glaasje jus d’ orange op het dienblad de trap op naar boven. Ze hoefden geen tekening te maken of met papa op stap voor een cadeautje.

 

Ken jij een gezin waar vooral vandaag de moeder extra gemist wordt?

Waar een kind zich enorm alleen voelt omdat alle vriendjes wel moederdag vieren? Aan hen denken is fijn, maar nog fijner is om ze dat dan ook te laten weten. Zoals een vader wiens vrouw overleed en achterbleef met drie kinderen eens tegen me zei: ‘later hoor je dat ze aan je gedacht hebben, maar op de dag zelf hoorde ik niks. Wat heb ik daar nou aan?’

 

Maak voor deze kinderen het verschil

Zet het idee dat je dit moeilijk vindt even opzij. Bel, app, facetime of whatever je wil doen. Het hoeft niet groots, less is more. “We denken aan jullie en alle liefs” is al voldoende. Volg gewoon je gevoel. En vergeet ook de vader in kwestie niet. Hij mist zijn vrouw. De moeder van zijn kinderen. Dat doet hij iedere minuut, maar vandaag extra.

 

Misschien heb je zelf kinderen en kennen zij een kind zonder moeder?

Laat hen een tekening maken voor het kind in dat gezin wat verdriet heeft. Fiets langs het huis en doe het door de brievenbus. Of pluk ergens een bloem, schrijf er een kaartje bij en leg het bij de voordeur.

Maak vandaag het verschil. Door iets ogenschijnlijk kleins te doen, maar waarvan het kind voor wie je het doet met een warm hart aan terug zal denken. Het voelt zich vandaag niet alleen in zijn verdriet, want jij laat weten dat je aan hen denkt. Dat biedt troost en houvast. Hoe mooi is dat?

 

Voor alle kinderen zonder moeder: in gedachten stuur ik je vele hartjes toe! Voor jullie vaders alle kracht en liefde samen gewenst.

En misschien helpt jullie het hoofdstuk "Maak van de verdrietdagen samen herinnerdagen" uit het Herinnerings-doe-boek. Dit kun je gratis downloaden op deze pagina, helemaal onderaan!

10 mei 2020