06 - 236 68 530

Tijd voor een Tekenworkhop!

tekenworkshop, creatieve workshop, kinderen, kind en creativiteit, tekenles, Hengelo, Oldenzaal, Twente, Borne, Enschede

Oh wat kijk ik ernaar uit, vrijdag 26 augustus is er sinds lange tijd weer een Tekenworkshop bij mij in de praktijk! En ja, die is ‘just for fun’ ofwel voor kinderen die dol zijn op tekenen. 

Maar misschien denk je nu “maar jij werkt toch met kinderen in verdrietige situaties?”. Klopt helemaal. Rouw en verlies bij kinderen is en blijft als tekentherapeut mijn specialisatie. Maar voordat het dat werd op een natuurlijke manier (lees: ik verloor een hele lieve vriendin, het Herinnerings-doe-boek kwam er en droeg het aan haar op, ik ging er lezingen over geven and so on) gaf ik tekenworkshops en tekenlessen in mijn praktijk. Die gaf ik met alle liefde. Het gaf me enorm veel  plezier en voldoening. En nog, want op de Prinseschool in Enschede geef ik al bijna 10 jaar tekenlessen na schooltijd. Zo leuk! Volgende week beginnen we weer, heerlijk! 

Dus waarom zou ik mezelf en de kinderen die graag tekenen, de tekenworkshops onthouden? Want het tekenen voor je plezier, ja dat is ook helemaal wie ik ben en waar ik enorm blij van word. Kinderen nieuwe dingen leren en ze laten ontdekken wat ze allemaal kunnen. Waarom zou ik het niet delen? Ik heb inspiratie en creativiteit te over! Met dit in gedachten ben ik gelijk een tekenworkshop gaan plannen. En lekker gauw, morgen dus al! Er is nog ruimte vrij trouwens ;)

Daarbij denk ik dat het ook nu mooi naast elkaar kan bestaan. Net zoals dat gaat met vreugde en verdriet. Het een kan niet zonder het ander. Als kinderen iets doen wat ze leuk vinden, maakt het ze blij en ontspannen. Ook als er verdriet is, want dan geeft het afleiding. Hierdoor bouwen ze onbewust ‘reserves’ op. Dit tezamen maakt dat ze grote en kleine veranderingen in hun leven beter aankunnen.. 

Wie weet volgen tzt ook de tekenlessen weer in mijn praktijk ;) Lijkt me erg leuk!
 

Houdt jouw kind van tekenen? En zou hij of zij het leuk vinden om bij een tekenworkshop of de tekenlessen aan te schuiven? 

Meld je dan hier aan voor de inspiratiebrief die ik om de week schrijf met allerlei ideeën, tips maar ook vooral nieuws! Daarmee ben jij als eerste op de hoogte als er een tekenworkshop is tijdens een schoolvakantie of als de tekenlessen zouden beginnen. 

 

 

 

1 augustus 2022