06 - 236 68 530

Algemene begeleiding voor kinderen vanaf 3 jaar

kindertherapie, kind zit niet lekker in zn vel, creatieve therapie, tekentherapie, rouwverwerking kind, rouwverwerking kind en gezin, rouw en verlies, overlijden, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Hoe fijn is het als je kind lekker in z’n vel zit en plezier heeft.
Helemaal zichzelf kan zijn, speelt met vriendjes, dat het goed gaat op school en het daar naar de zin heeft.
Dat het ontspannen is, goed slaapt en niet onnodig piekert. Geniet van leuke dingen doen en graag naar een sport of clubje gaat.
Hoe heerlijk is het dat het thuis lekker loopt; dat je elkaar begrijpt als er wat is en je kind kunt helpen.

Helaas is dit niet altijd zo en zit je kind niet lekker in z'n vel. Om welke reden dan ook.

Misschien maak je je zorgen en al wil je het liefst alles zelf doen, je voelt diep vanbinnen dat je het even niet weet. Je vraagt je af of er een manier is om weer een vrolijk kind om je heen te hebben. 

 

Je kind. Helemaal zichzelf

Je bent blij en dankbaar moeder te zijn.
Je voelt je intens verantwoordelijk voor het geluk van je kind en doet daar alles voor.
Je zorgt voor een fijn, warm nest en geniet van de band die jullie samen hebben.

Maar je merkt ook dat het moederschap de nodige uitdagingen met zich meebrengt.
Je voelt dat je niet alles in de hand hebt...

Hoe zorg je ervoor dat je kind blij en gelukkig is? Dat het stevig en vol zelfvertrouwen in z'n schoenen mag staan?
Dat het blij en lekker in z'n vel zit? Helemaal zichzelf mag zijn? 

 

Waarover maak jij je zorgen om je kind?

Misschien is er bij je kind sprake van onzekerheid, faalangst, gevoeligheid voor prikkels, weinig zelfvertrouwen, buitengesloten en alleen voelen, boze buien, bang zijn, slecht slapen, problemen op school of om er naartoe te gaan, overgang naar een nieuwe klas of geen aansluiting vinden bij vriendjes.

Je hebt al van alles geprobeerd, maar niks lijkt te helpen. Je hebt het gevoel dat je steeds verder van elkaar af komt te staan. Dat geeft een naar en machteloos gevoel.

Je hebt het gevoel dat je het niet goed doet. Maar je weet gewoon niet wat je precies moet doen om je kind te helpen

 

Dan is het een goed idee om voor je kind, maar ook voor jezelf, de begeleiding te zoeken die het nodig heeft

 

Als het je aanspreekt dat je kind spelenderwijs, luchtig en liefdevolle hulp mag krijgen: ik ben er graag voor jullie. In dit traject bied ik je kind alle ondersteuning die het nodig heeft om weer lekker in z'n vel te zitten en onbezorgd kind te mogen zijn. 

Samen zorgen we ervoor dat het daarna op eigen kracht en vol zelfvertrouwen verder kan. 

 

Laat los wat je belemmert en vlinder mee met wat je blij maakt

 

 

In dit traject neem ik jouw kind liefdevol aan de hand mee 

In dit Lekker in je Vel - traject bied ik je kind alle liefdevolle begeleiding die het nodig heeft. Met elkaar kijken we spelenderwijs wat het belemmert om blij en onbezorgd kind te kunnen zijn. Hierbij help ik je kind oplossingen te vinden en inzichten te geven waar we samen effectief mee aan de slag gaan. Ik geef jullie samen vele praktische handvatten waar je echt mee verder kan, thuis en op school.  

 

Hoi, ik ben Marieke, eigenaar van Praktijk Vlinder je mee. Van nature ben ik creatief, gevoelig, inlevend, teken en schrijf ik graag. Ik heb een grote liefde voor kinderen en word helemaal blij met hen om mij heen. Ik vind het geweldig dat ik dit alles mag combineren in mijn werk en voel hiervoor grote dankbaarheid.
Als kindertekentherapeut, kindertekendocent en schrijver/illustrator van het Herinnerings-doe-boek heb ik al vele kinderen mogen bereiken, helpen en inspireren. Ieder kind verdient het om onbezorgd kind te zijn, plezier te hebben en vol vertrouwen zichzelf te zijn. Ofwel te mogen vlinderen!
Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik zie hoe kinderen opbloeien als ze bij mij zijn geweest. Dat is waarom ik iedere dag met alle liefde mijn werk doe.

Ik kijk ernaar uit om al dit moois ook met jouw kind te mogen delen!

 

Resultaten die ik met kinderen in mijn praktijk heb mogen bereiken


► kinderen zitten weer lekker in hun vel 

► het loopt lekker thuis 

► op school gaat het beter, kinderen gaan er met meer plezier naartoe 

► beter en makkelijker omgaan met gevoelens en emoties, dankzij de tips die het geleerd heeft en heel makkelijk voor zichzelf in kan zetten

► kinderen weten hoe ze hun volle hoofd beter leeg kunnen maken: meer ontspanning en beter slapen 

► kinderen leren verwoorden hoe ze zich voelen, waardoor ouders hun beter begrijpen en kunnen helpen als dat nodig is 

 

 

"Je hebt veel bij mijn dochter bereikt, ze kan zich beter uitspreken en ook beschermen in situaties die minder prettig voor haar zijn. Ons contact verloopt nu ook veel beter. Nogmaals dank voor jouw waardevolle ondersteuning, de handvatten die je haar hebt aangereikt en de zorg die je ook na de behandeling nog voor ons hebt gehad" aldus een moeder wiens dochter rondliep met onverklaarbare buikpijn. Na verschillende onderzoeken, waar niets uitkwam, adviseerde haar huisarts met haar dochter bij mij te komen.

 

Het Blij en Lekker in je Vel Traject met 6 sessies ziet er als volgt uit:

 • Digitale, schriftelijke intake
   
 • 4 therapie-sessies kind
   
 • 2 oudersessies (persoonlijk tussentijds gesprek + persoonlijk eindgesprek) 
   
 • Materialen: Tekenboek en Tekenmap t.w.v. € 10,95 om alles in te bewaren, onthouden en na te lezen
   
 • E-book "Omgaan met emoties" t.w.v. € 17,95 om thuis mee aan de slag te gaan > Alles over boze, bange en verdrietige buien en hoe de blije buien er meer kunnen zijn. Dit e-book bevat maar liefst 46 bladzijden en staat bomvol praktische tips die je thuis gelijk toe kunt passen mét ontspannende tekenoefeningen voor je kind.
   
 • Dit liefdevolle traject kost € 595,00 ineens of 2 termijnen van € 299,00. Het (termijn-)bedrag dient voor de eerste afspraak te zijn voldaan. Je ontvangt hiervoor een week daarvoor de factuur die je via iDeal kunt betalen. 


 

Ja, ik heb interesse in dit traject!

Als je deze bovenstaande link volgt en je gegevens invult, neem ik zsm contact met je op. We plannen dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend telefoongesprek van 20 minuten om te horen wat er speelt en wat ik voor jullie kan betekenen. 

 

Wanneer kun je starten?

Er is geen wachtlijst. Deze week de intake, volgende week de eerste sessie met je kind.

Heeft je kind een overlijden meegemaakt, is er ziekte in het gezin of zijn jullie gescheiden? Lees dan dit programma eens wat ik vanuit mijn specialisatie kind & rouw speciaal en voor jouw kind aanbied

 

Vragen?

Bel of mail mij gerust! Ik ben er graag voor jou. 

 

Nog handig om te weten

 • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
 • geen wachtlijst, binnen één week kunnen we al samen aan de slag 
  (wist je dat bij de Jeugd GGZ in onze regio een wachttijd is van ruim 6 weken voor de intake en 3 weken voor behandeling?)
 • ik werk met kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 13 jaar

 

Vergoeding en aansluiting Beroepsvereniging

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Geen vergoeding? Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun werknemers en diens gezinnen. Wellicht een goed idee om naar deze mogelijkheid te vragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om je kosten mee te nemen in je aangifte Inkomstenbelasting.